Fostul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat, vineri, ca asupra sa au fost facute "numeroase presiuni" pentru numirea sau destituirea unor persoane din minister, dar si pe zona gestionarii fondurilor europene, presiuni carora nu le-a cedat.

"Au fost numeroase presiuni carora nu le-am cedat. S-a recurs la multe mijloace - de la telefoane in miezul noptii, la batut la usa mamei, in creierii muntilor", a declarat Mihail Dumitru, pentru Gandul, citat de Mediafax.

El a mentionat ca "aceste presiuni s-au facut in contextul restructurarilor din minister si vizau numirea unor persoane sau destituirea altora, bineinteles, pe criterii politice".

Pe de alta parte, Dumitru a subliniat ca asupra sa s-au facut presiuni inclusiv in zona gestionarii fondurilor europene.

"Cei care le solicitau (fondurile europene-nr) pe criterii politice nu intelegeau ca exista niste proceduri, regulamente. Eu le spuneam ca trebuie sa dau socoteala in fata oficialilor europeni, iar ei replicau: "Lasa, ca te descurci tu, stii sa-i aburesti! "", a povestit fostul ministru.

Dumitru a fost numit, vineri, la conducerea Comisiei prezidentiale pentru agricultura.