"Cred ca un nou premier si un nou Cabinet ar fi beneficiat de o perioada de gratie din partea romanilor, un timp suficient pentru ca primele efecte ale iesirii din criza sa se faca simtite", a declarat, vineri, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, pentru Mediafax, adaugand ca, pentru a implementa masuri de iesire din criza, orice Guvern are nevoie de sprijinul cetatenilor.

  • "Am sustinut la intrunirile din ultimele zile cu colegii de partid solutia depunerii mandatului Guvernului, deoarece masurile vitale dar nepopulare luate de Cabinetul Boc pana in acest moment au erodat credibilitatea Guvernului si implicit au afectat increderea in PDL", spune Elena Udrea, care este de parere ca unii dintre fostii ministri si-ar fi putut continua mandatul si intr-o noua formula de Guvern, insa in varianta in care a fost decisa poate la randul ei sa aduca un plus de credibilitate Guvernului Boc si mai multa sustinere in Parlament.
  • "Personal, am pus in practica la ministerul pe care il conduc solutii adesea dureroase dar al caror impact pozitiv pentru economia Romaniei este de necontestat si mai am multe lucruri bune de facut, dar nu poti sa ceri oamenilor solidaritatea in vreme de criza daca nu poti sa le aduci si speranta", a adaugat Elena Udrea.
  • "De la unii ministri se asteapta o comunicare mai buna a masurilor pe care le vor lua si un mai pronuntat spirit de echipa care le-a lipsit unora dintre fosti membri ai Cabinetului. Acestea sunt de altfel si mesajele pe care le-am primit de la presedinte, de la colegii nostri parlamentari si de la organizatiile de partid din teritoriu. Este vorba despre un cod de conduita care functioneaza in favoarea cetatenilor, a tarii si implicit a PDL. Este un cod de conduita pe care eu mi-l asum", mai spune Elena Udrea.
  • Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, declarase, joi seara, ca varianta care ar fi folosit cel mai mult partidului ar fi fost aceea in care intregul Guvern si-ar fi depus mandatul: "Aceasta a fost optiunea mea, am gandit ca un membru de partid, nu ca un ministru. Cred ca varianta care ar fi folosit partidului ar fi aceea in care intregul Guvernul si-ar fi depus mandatul".

Ea a aratat ca decizia majoritara a Colegiului a fost insa pentru o remaniere si a apreciat ca aceasta hotarare este "o decizie buna", atata vreme cat a intrunit majoritatea.