Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat, vineri, ca a facut "treaba foarte buna" la conducerea institutiei, daca i se reproseaza "doar stimulentele", potrivit Mediafax. Declaratia lui Sebastian Vladescu vine la scurt timp dupa cea a sefului statului, care a acuzat, vineri, faptul ca "mi-a fost foarte greu sa inteleg sau sa accept ceea ce s-a intamplat luna trecuta, plata stimulentelor pentru cei din Ministerul de Finante si Ministerul Muncii, ca si cum Finantele realizasera veniturile in bugetul de stat, iar Ministerul Muncii eliminase munca la negru. De aceea, va cer ferm, celor doi ministri, sa nu repetati eroarea de sfidare a opiniei publice."

"Daca mi se reproseaza doar stimulentele inseamna ca am facut treaba foarte buna", a afirmat Sebastian Vladescu, adaugand ca presedintele i-a atras atentia si inainte de acest moment in privinta stimulentelor pentru angajati.

"E o divergenta de opinie intre mine si presedinte de foarte multa vreme. Eu mi-am asumat aceasta acordare de stimulente la Ministerul Finantelor. Motivatia acestor stimulente era diferenta de salarizare intre Ministerul Finantelor si ceilalti bugetari. Ministerul Finantelor nu avea sporuri, avea stimulente, iar in cazul in care ar fi disparut, alaturi de reducerea cu 25% a salariilor, ar fi dus la o scadere a veniturilor cu 60% pentru angajatii acestei institutii, ceea ce ar fi facut ca ministerul sa fie foarte greu de administrat", a explicat Sebastian Vladescu, adaugand ca mai avea "multe de terminat" la Ministerul Finantelor.

Portofoliul Finantelor a fost preluat, incepand de vineri, de deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu:"Daca PDL l-a desemnat inseamna ca stie mai multe decat mine in domeniul finantelor si ca este o alegere mai buna in acest moment", spune Sebastian Vladescu.