Videanu, Berceanu, Sandu, Vladescu, Dumitru, Seitan

Mai multi parlamentari PDL au solicitat, joi dupa amiaza, la sedinta Colegiului Director, demisia premierului Emil Boc, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Printre acestia se numara Raluca Turcan, Elena Udrea, Cezar Preda, William Branza si Sulfina Barbu. Aceleasi surse sustin ca Elena Udrea ar fi fost initiatoarea demersului. Decizia de a-i cere demisia a fost luata dupa ce premierul Boc a anuntat remanierea ministrilor Vladescu de la Finante si Dumitru de la Agricultura, adica varianta unei remanieri "soft". Potrivit surselor citate, parlamentarii PDL s-ar fi simtit pacaliti dupa ce si-au dat votul pentru varianta remanierii, sperand insa sa asiste la schimbarea mai multor ministri, inclusiv a numelor grele din partid, principala tinta fiind Radu Berceanu. Acesta ar fi fost sustinut mai departe de Emil Boc in discutiile tensionate dintre premier si seful statului.

Propunerile lui Emil Boc au fost validate de conducerea partidului.

  • 16.30 UPDATE Potrivit surselor HotNews.ro, Emil Boc a acceptat sa-i schimbe din functie pe Adriean Videanu, Radu Berceanu si Gabriel Sandu, salvandu-si la schimb pozitia de prim-ministru.
  • 16.40  Gabriel Sandu a confirmat pentru HotNews.ro ca urmeaza sa fie remaniat. Intrebat daca va fi schimbat din functie, Sandu a raspuns: Da, e corect.
  • 16.50  Adriean Videanu le-a comunicat parlamentarilor PDL ca este dispus sa-si depuna mandatul daca i se va solicita demisia. La scurt timp, Videanu a declarat public ca i-a comunicat premierului Boc ca si-ar dori sa se ocupe mai mult de partid. Intra in articol si vezi VIDEO

  • 17.50 O parte din parlamentarii PDL isi mentin punctul de vedere si cer demisia intregului Guvern.
  • 18.05  Parlamentarii asteapta sa inceapa discutiile pe tema numelor care urmeaza sa preia portofoliile vacante. Boc i-a propus pe: Ion Ariton (deputat PDL, fost prefect de Sibiu) la Economie, Anca Boagiu la Transporturi, Valerian Vreme la Comunicatii, Gheorghe Ialomiteanu (deputat PDL) la Finante, Ioan Botis (deputat PDL) la Munca si Valeriu Tabara la Agricultura.
  • 18.50 Emil Boc a parasit pentru cateva minute sedinta Colegiului Director. Potrivit surselor HotNews.ro, ar fi coborat in biroul presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.
  • Unul dintre participantii la sedinta Colegiului Director a declarat pentru HotNews.ro ca si Radu Berceanu si-ar fi manifestat disponibilitatea de a renunta la mandat. Berceanu ar fi tinut un discurs in care i-a atacat pe colegii de coalitie. "UNPR este o adunatura de gaini venite din toate cotetele, cu un cocos care nu le poate satisface", ar fi declarat Radu Berceanu despre partidul lui Gabriel Oprea.
  • Ora 20.23 Cine a cerut demisia premierului Emil Boc si a guvernului condus de acesta: Elena Udrea, Raluca Turcan, Cezar Preda, William Branza si Sulfina Barbu. Raluca Turcan a recunoscut in fata presei ca a cerut demisia intregului Cabinet Boc.
  • Un parlamentar PDL catre ministri: Datorita presedintelui sunteti acum ministri si nu vreti sa renuntati la functii. Daca nu era Traian Basescu in vara picati la motiunea de cenzura pentru ca noi, parlamentarii, am fi votat-o

  • Ora 20,35 Colegiul Director a votat pentru remanierea guvernului si mentinerea lui Emil Boc in functia de premier. Repartitia voturilor: 40 pentru remaniere, 9 impotriva zi 10 abtineri.
  • Ramai pe HotNews.ro pentru detalii de la sedinta Colegiului Director, aflata in plina desfasurare, unde se decide soarta Guvernului Boc

​Potrivit surselor HotNews.ro, Boc ar fi acceptat cu putin timp in urma sa-i schimbe din functie pe Adriean Videanu, Radu Berceanu si Gabriel Sandu, salvandu-si la schimb pozitia de prim-ministru. Discutiile dintre presedintele Basescu si premierul Boc au fost, potrivit surselor HotNews.ro, extrem de tensionate: "Conteaza insa si cu cine vor fi inlocuiti Vladescu de la Finante si Dumitru de la Agricultura (deja remaniati). Daca vor veni cu nume gen Ion Ariton (fostul prefect de Sibiu) si Valeriu Tabara, nu e suficient".

Parlamentarii au fost extrem de nemultumiti ca triada Berceanu, Videanu, Blaga incearca deja sa-si impuna oameni in ministerele remaniate. Sedinta Colegiului Director a intarziat o jumatate de ora deoarece Emil Boc, Radu Berceanu si Adriean Videanu au discutat retrasi in biroul Robertei Anastase, presedinta Camerei Deputatilor. Parlamentarii decisi sa-i ceara demisia lui Emil Boc in caz ca nu va accepta inlocuirea lui Videanu si Berceanu sunt Raluca Turcan, Cezar Preda, Sulfina Barbu si Roberta Anastase.