Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, ca o eventuala remaniere a Executivului, indiferent cati ministri vor fi remaniati si cine, nu rezolva situatia, informeaza Agerpres. Seful liberalilor a mai precizat ca respinge ideea cum ca relatia dintre PNL si PSD s-ar putea concretiza intr-o alianta si din punct de vedere juridic.

"Se face sau nu, remanierea nu e o solutie din punctul nostru de vedere pentru problemele foarte grave pe care Romania le are in fata. Azi a fost prima zi de toamna, dar prima zi dintr-o toamna foarte grea, ca sa nu mai vorbim de iarna care vine, si cred ca acest Guvern, in ansamblul sau, incepand cu primul-ministru, cu ministrul Finantelor imediat dupa el (...) s-au descalificat si orice remaniere, ca e de trei, ca e de cinci, ca e cu 'x' sau 'y' nu rezolva problema", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Intrebat daca relatia PNL-PSD se va concretiza si din punct de vedere juridic printr-o alianta, Antonescu a respins aceasta idee.

"Juridic, nu cred ca e cazul pentru ca nu e vorba nici de o forma de alianta pe termen lung sau de o forma de asociere politica. Un acord ca document politic presupun ca va fi incheiat daca vom ajunge in acea situatie, pentru ca sunt cateva lucruri la care trebuie sa ne angajam public si in termeni expliciti, si anume programul guvernului (...) si chiar durata lui. (...) E o asociere provizorie pe motive de urgenta", a explicat Crin Antonescu.