Premierul Emil Boc nu va fi schimbat din functie, insa va exista "o remaniere care va viza un anumit numar de ministri", a declarat, vineri, vicepresedintele democrat-liberal Ioan Oltean, citat de Mediafax. "Asigur ca nu va fi o modificare a Guvernului in sensul schimbarii premierului. Va fi o remaniere care va viza un anumit numar de ministri. As putea spune fix, dar nu mai spun", a anuntat acesta.

  • "Atributul exclusiv al remanierii este al premierului, iar eu nu voi face greseala sa ii ating obiectul muncii. Premierul e singurul care poate sa analizeze activitatea fiecarui ministru. Ce pot eu spune e ca se impune o remaniere. Am spus acum trei luni. Partidul a apreciat ca, pe perioada de vara, e nevoie ca tot Guvernul sa ramana in ansamblul lui sa puna in aplicare reformele. Ajungem la sfarsitul acestui termen, premierul va prezenta partidului o analiza foarte serioasa a activitatii Cabinetului si se va decide care dintre actualii detinatori ai portofoliilor ministeriale va trebui sa plece", a adaugat Ioan Oltean.
  • Intrebat daca pe lista viitorilor remaniati se numara si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, respectiv cel al Muncii, Mihai Seitan, Ioan Oltean a evitat un raspuns concret: "Eu mi-am exprimat nemultumirea fata de modul in care a fost organizata modalitatea de plata a obligatiilor celor ce beneficiaza de drepturi de autor. Mi-am exprimat deja pozitia critica fata de cei doi titulari ai celor doua ministere pentru felul in care au gestionat primele zile de depunere a formularelor. Nu vreau ca premierul sa afle pozitia mea din presa si nu din structurile partidului".

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean sustinea, joi, intr-o declaratie pentru RFI, ca este nevoie de un suflu nou la Guvern printr-o remaniere care ar presupune cel putin patru-cinci ministri: "E nevoie de un nou suflu in interiorul Guvernului, printr-o remaniere guvernamentala, care ar presupune, in opinia mea, cel putin patru-cinci ministri. Acest lucru ar putea da un plus de credibilitate Guvernului si un plus de energie, care sa-l mobilizeze mai bine, in vederea realizarii si finalizarii reformelor care au fost deja demarate", declarase joi, la RFI, Ioan Oltean.

La randul sau, premierul Emil Boc a afirmat, in mai multe randuri, ca o eventuala remaniere guvernamentala "se face, nu se discuta".