PNL va propune intr-un proiect de reforma constitutionala desfiintarea Curtii Constitutionale si transmiterea competentelor acestei institutii catre Curtea de Casatie si Justitie, a afirmat, joi, senatorul Teodor Melescanu, citat de Agerpres. Liberalul a spus ca este vorba de un proiect mai vechi de revizuire a Constitutiei elaborat de PNL in 2005 si care urmeaza sa fie inclus si in noul proiect constitutional pe care partidul il va propune dupa ce va fi definitivat.

Melescanu a afirmat ca "in proiectul nostru (...) noi propunem desfiintarea Curtii Constitutionale, pornind de la ideea ca activitatea ei trebuie sa fie depolitizata cu adevarat, ceea ce nu pare sa fie interesul multora, si transmiterea tuturor competentelor Curtii Constitutionale catre Inalta Curte de Casatie si Justitie unde judecatorul este independent, autonom".

Liberalul a adaugat ca PNL urmareste ca in noua Constitutie sa se puna accentul pe drepturile si libertatile cetatenilor, pe functionarea institutiilor statului si pe eliminarea anumitor neclaritati care exista in actuala Lege Fundamentala.