Administratia prezidentiala dezminte articolul "Traian Basescu - viata ca-n porturi! Inca o palma trasa unui alegator", publicat luni de cotidianul.ro, in care se sustine ca seful statului ar fi palmuit un avocat, dar recunoaste ca a existat un incident in cadrul caruia presedintele ar fi fost injurat.

"Administratia Prezidentiala regreta lejeritatea cu care site-ul cotidianul.ro lanseaza minciuni si dezinformari despre presedintele Romaniei, Traian Basescu", precizeaza departamentul de comunicare al Administratiei prezidentiale, care sustine insa ca "nu a existat niciun incident de tipul celui descris in articolul respectiv".

"Dimpotriva, realitatea este cu totul alta. In cursul serii de vineri, 20 august a.c., in statiunea Neptun, o persoana cu manifestari agresive a adresat injurii presedintelui Romaniei, fara a exista insa un contact fizic intre aceasta si seful statului", se arata in comunicatul citat.

Cotidianul.ro a scris luni ca, la zece minute dupa miezul noptii de sambata, presedintele a parasit restaurantul Ciresica de la Neptun, moment in care a avut un schimb de replici cu un avocat, Dan Chitic, care se plimba alaturi de sotia sa, Cristina, pe aleea care trece prin fata restaurantului si leaga Vila Uniunii Scriitorilor de aleea principala a statiunii.

Dan Chitic sustine ca i-a strigat presedintelui "Rusine!", iar replica sefului statului ar fi fost: "De ce strigi rusine, ma, dobitocule", dupa care Traian Basescu ar fi coborat din masina si l-ar fi lovit cu palma pe avocat.

UPDATE - Avocatul Dan Chitic a povestit incidentul intr-o emisiune la Antena 3:

Domnul Basescu se pregatea sa urce in masina, in Loganul alb prezidential. Foarte politicos, a mers si a deschis usa doamnei Basescu, dupa care a ocolit masina prin spate, a deschis portiera de la volan, moment in care i-am spus domnului presedinte "Sa-ti fie rusine!". I-am strigat asta de la aproximativ 10 metri.

Sotia mea ramasese vreo trei pasi in urma, blocata de prezenta prezidentiala. Eu, in schimb, am prins curaj si am simtit sa-mi exprim parerea. Am ales sa ma adresez direct, la persoana a doua, pentru ca de fiecare data cand cineva i se adreseaza presedintelui cu pronumele de politete, el raspunde tot la persoana a doua (singular).

Raspunsul a venit foarte prompt: "De ce sa-mi fie rusine, dobitocule?"

Sincer sa fiu, credeam ca afirmatia mea urma sa fie ultima, sperand ca domnul presedinte va urca in masina, lasand poporul sa strige in urma.

- "Sa-ti fie rusine pentru ce ai facut pentru tara asta!", i-am strigat inapoi.

Mi-a spus pentru a doua oara "Esti un dobitoc!".

- "Da, sunt un dobitoc ca te-am votat prima oara".

- "Nu, esti un dobitoc ca nu m-ai mai votat", a raspuns el.

Si mi-a aplicat un dos de palma foarte scurt si foarte direct, cu dreapta.

In secunda urmatoare, cei doi domni de la SPP, care flancau stanga-dreapta, au sarit pe mine - unul mi-a pus o mana in gat, iar cel de-al doilea m-a prins de maini. A fost atat de brusc totul.

- "De ce dai, ma? Esti platit din banii nostri!", i-am spus. N-a mai raspuns nimic, s-a dus glont la volan.

El a afirmat ca dupa aceea presedintele "s-a urcat baut la volan". Intrebat daca Traian Basescu mirosea a alcool, avocatul a precizat ca nu a remarcat acest lucru, dar a vorbit despre "privirea, modul de a vorbi, de a se exprima, modul acela de a vorbi mai butucanos" al sefului statului.