Zece senatori PDL ar intentiona sa demisioneze din partid, la inceputul sesiunii parlamentare, urmand sa formeze, in prima instanta, un nou grup independent in Senat, au declarat, vineri, surse parlamentare, citate de Mediafax.

Aceleasi surse au mai aratat ca grupul celor zece s-ar putea forma in jurul senatorului Georgica Severin.

Pe langa cei zece senatori, din PDL ar mai putea demisiona, potrivit acelorasi surse parlamentare, si trei deputati, pe langa Calin Potor, care a demisionat saptamana trecuta.

Update1: Georgica Severin a dezmintit informatia. El a declarat pentru HotNews.ro ca nu l-a sunat nici un senator PDL sa-i spuna ca demisioneza din partid si ca nu are cunostinta depre o astfel de miscare a colegilor din PDL.

"Nu stiu nimic despre acest lucru, nu m-a sunat nimeni dintre fostii colegi sa-mi spuna ca demisioneaza dar trebuie sa recunosc ca ma simt flatat. Eu sunt in teritoriu si m-au sunat cei din presa sa-mi ia declaratie in acest sens...Va repet nu m-a cautat nimeni sa-mi spuna acest lucru".

Update2: Traian Igas, liderul grupului PDL din Senat a declarat pentru HotNews.ro: "Este o intoxicare si un scenariu prin care se incearca agitarea spiritelor in partid. Persoana care a dat aceasta informatie nu este credibila pentru ca nu a dat si numele acelor senatori. Va asigur ca nu exista nici un senator care sa vrea sa plece din grup. Eu am o relatie foarta buna cu colegii si am pastrat legatura pe toata perioada verii si pot sa va spun ca nimeni nu m-a informat si nu s-a plans ca ar vrea sa plece din grup. Totodata il astept si pe Georgica Severin in septembriesa revina la grup".