Biroul Permanent National al PDL a decis, luni spre marti noaptea, instituirea unui moment zero dupa care, pe viitor, vor fi sanctionate toate pozitiile publice contrare liniei stabilite de conducerea centrala, a anuntat premierul Emil Boc.

"Am stabilit foarte clar ca orice demnitar al PDL, fie europarlamentar sau parlamentar, are cadru de exprimare in interiorul Biroului Permanent National si va fi ascultat. De azi, am instituit un moment zero, insa dupa acest moment, oricine iese din statutul PDL, va suporta rigorile acestuia", a afirmat Boc.

Presedintele PDL a explicat ca aceasta presupune respectarea liniilor stabilite de conducerea partidului si faptul de a nu avea pozitii contrare acestora.

Premierul a mai spus ca un alt aspect discutat in sedinta BPN a fost legat de justetea masurilor luate de membrii Executivului.

El a afirmat ca chiar daca, pe moment, PDL suporta "costuri electorale uriase" pentru masurile luate de guvern, va fi adevaratul castigator, pe termen lung, alaturi de celelalte formatiuni politice din arcul guvernamental, al alegerilor din 2012, pentru ca "principalul beneficiar al acestora este cetateanul".

Sedinta BPN a durat aproximativ sase ore, pana la ora 1.30 dimineata, doua dintre subiectele anuntate, pe care mai multi lideri PDL asteptau sa fie transate, fiind propunerea privind instituirea unei conduceri interimare si separarea functiilor guvernamentale de cele de partid, precum si situatia celor trei membri ai PDL nominalizati de presedintele Traian Basescu in legatura cu nerespectarea disciplinei de partid, care au adus in ultimele luni critici conducerii partidului.