Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca membrii PDL care critica partidul sunt oameni care au condus numai "musafirii pana la lift" si nu sunt calificati sa faca critici pe care nu le argumenteaza, transmite Mediafax.

"Voci critice in Romania totdeauna sunt in toate directiile atunci cand lucrurile nu merg bine Cei din partid care au astfel de pareri critice nu au decat sa vina sa le spuna si sa le si argumenteze. Dupa parerea mea, sunt oameni care nu au condus pana acum decat musafirii pana la lift si nu cred ca sunt foarte calificati sa faca critici pe care nici nu le argumenteaza, nici nu le sustin, numai asa, sunt nemultumiti de viata", a declarat Berceanu.

El a mai spus ca cei care critica partidul si care sunt de putin timp in politica ar fi trebuit sa aiba putina rabdare, sa invete cum se desfasoara lucrurile intr-o formatiune politica si abia apoi sa dea sfaturi.

"Baietii astia sunt ceva mai tineri in partid, ca sa zic asa, si au venit si cumva cam cum au venit unii dintre militarii de aici, pe calea aerului, asa, plantati, si cred ca ar fi trebuit sa-si ia un ragaz sa invete putin mai mult cum e cu organizarea unui partid, ce se intampla in interiorul partidului, cum se desfasoara lucrurile, care sunt regulile putin si dupa aceea sa inceapa sa dea sfaturi. E ca si cum eu ma duc la Asociatia Crescatorilor de Porumbei, si, desi nu stiu sa deosebesc un porumbel de o porumbita, le dau alora sfaturi cine sa conduca, cum sa conduca si ce trebuie sa faca¬, a afirmat Berceanu.

Ministrul a explicat ca, in urma cu mai multi ani, exista o regula in Partidul Democrat, prin care toti membrii isi puteau spune parerile critice la un moment dat, dar atunci cand era luata o decizie toti o respectau indiferent daca erau sau nu de acord cu ea.

"Noi am avut o regula in Partidul Democrat, care nu era neaparat o regula scrisa, dar pe care a respectat-o toata lumea, regula celor 2 D, si anume disciplina atunci cand se aplica deciziile luate si democratie cat se poate de larga atunci cand se discuta, cand se aproba niste lucruri. De aceea, intotdeauna in interiorul partidului toata lumea si-a spus parerea fara nici o restrictie. La noi au fost totdeauna voci critice si impotriva lui Petre Roman, si impotriva lui Traian Basescu, critice in interior in sensul de a nu fi foarte tare de acord intr-un anumit moment cu o anumita masura. Dar mai departe, in momentul in care o decizie a fost luata in mod democratic prin votul de acolo, in conformitate cu Statutul, niciodata nimeni nu a iesit din acea decizie, ca i-a placut, ca nu i-a placut", a adaugat Berceanu.