Deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu a declarat, vineri, ca PDL trebuie sa isi stabileasca o conducere interimara pana la alegerile interne, care sa se ocupe doar de partid, deoarece formatiunea a ajuns sa fie confundata cu Guvernul, relateaza Mediafax.

Barbu a afirmat vineri, in timpul unui curs tinut la Scoala de Vara de Tineretului PDL Timis, care are loc la Valea lui Liman, ca in acest moment PDL "se confunda cu Guvernul", ceea ce, in opinia sa, este "total gresit", deoarece partidul nu mai are "viata lui" si de aceea este nevoie sa isi stabileasca "teme separate de Guvern".

"Din pacate, astazi PDL se confunda cu Guvernul, lucru total gresit. Partidul nu mai are temele lui, nu mai are viata lui. Deocamdata ne confundam cu Guvernul si nu avem teme separate. Asta e un punct slab al partidului si este absolut necesar sa ne stabilim obiective separate de Guvern. Si partidul are aceeasi conducere ca acum cinci ani. Este ca un copil care a crescut, dar hainutele i-au ramas mici", a afirmat Barbu.

"Observam ca au venit foarte multi oameni noi in PDL, lucru foarte bun bun, plecand de la alesi locali, parlamentari, europarlamentari. Iar acesti oameni trebuie sa participe la luarea deciziilor. Astazi acesti oameni care au venit in PDL nu sunt consultati si nu pot participa la luarea deciziilor. De aceea avem dezbateri in presa referitoare la PDL. De aceea este impetuos necesar ca partidul sa aiba o conducere interimara pana la alegeri (interne - n.r.). Macar la nivel national trebuie sa avem o conducere interimara care sa se ocupe numai de partid", a spus Barbu.

Intrebata de presa daca premierul Emil Boc nu mai are timp pentru partid, Sulfina Barbu a replicat: "Este o realitate. Fiind prim-ministru intr-o perioada dificila, o perioada in care sunt necesare masuri nepopulare, sunt necesare reforme care nu s-au facut timp de 20 de ani, categoric timpul alocat pentru partid este mult mai restrans".

Intrebata daca, din acest motiv, Emil Boc ar trebui sa nu mai conduca PDL, Barbu a raspuns: "Categoric nu. Propun ca o conducere interimara, numita de catre colegiul director al partidului, sa se ocupe de partid si impreuna cu presedintele partidului, care este ales, sa se ocupe de conducerea partidului", a mai spus Barbu.

Ea nu a dorit sa nominalizeze persoane care ar putea sa faca parte din conducerea interimara a PDL, insa a sustinut ca "partidul are destui oameni de valoare care sa se ocupe exclusiv de partid".

Barbu a afirmat ca exista posibilitatea ca aceasta conducere sa fie numita pana in toamna si ca "in mod sigur" propunerea infiintarii acestei conduceri va fi discutata la urmatoarea sedinta a colegiului director al partidului care s-ar putea sa aiba loc in luna august.