Deputatul PDL de Alba, Calin Potor, presedinte al PDL Alba Iulia si vicepresedinte al PDL Alba, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca intentioneaza sa demisioneze din partid, decizia sa urmand sa fie comunicata oficial in zilele urmatoare conducerii organizatiei judetene. Parlamentarul a spus ca ia in calcul sa treaca in opozitie, fie la PSD, fie la PNL, in nici un caz la independenti. Anuntul sau vine dupa ce purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca luni va fi cunoscut numele primului parlamentar PDL care va trece la PSD.

''Nu m-am decis inca in ce partid ma voi inscrie. Daca vreau sa fiu vocal trebuie sa fiu intr-o opozitie adevarata", a adaugat Potor.

Unul dintre cei mai vechi democrati din Alba, inscris in partid in 1994, Calin Potor a spus ca a evitat sa mai participe la conferintele de presa ale PDL Alba sau sa iasa in public, preferand sa fie "mai tacut", deoarece nu a mai simtit ca se poate lauda cu ceva.

Medic, Potor s-a declarat nemultumit de decizia de reducere a salariilor cu 25%, aratandu-se convins ca 'aceasta masura nu va ajuta cu nimic sa iasa tara din criza'. De altfel, Potor a votat secret la motiunea de cenzura depusa de PSD in sesiunea trecuta. Inainte de vot, el a afirmat ca 'va fi un vot pentru ca toti oamenii din Romania sa o duca bine, sa o duca corect, sa aiba salarii, sa aiba pensii'.

Anuntul deputatului democrat-liberal Calin Potor vine dupa ce purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca luni va fi cunoscut numele primului parlamentar PDL care va trece la PSD, formatiunea sa fiind in discutii, pentru inceput, cu trei-patru reprezentanti ai puterii. Radu Moldovan a spus ca partidul sau incepe discutiile pentru strangerea unui numar suficient de voturi care sa ii permita trecerea motiunii de cenzura care va fi depusa in sesiunea din toamna.