Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca social-democratii se opun impozitarii veniturilor sub 1.000 lei si ca, in viziunea lor, Romania se poate redresa fiscal printr-un sistem de impozitare diferentiata.

Ponta a afirmat ca, din punct de vedere fiscal si economic, solutia pentru Romania este impozitarea diferentiata, nu cea cu cota unica. "Basescu refuza sa accepte impozitarea diferentiata pentru ca ar insemna sa isi accepte propriul esec, lucru de care este incapabil", a adaugat el.

Ponta a precizat ca, in sistemul fiscal de impozitare diferentiata preferat de PSD, toate veniturile sub 1.000 lei vor fi neimpozitate. "Ne vom opune oricarui fel de incercari de impozitare a pensiilor sau a veniturilor sub 1000 lei", a mai afirmat presedintele PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Radio Romania Actualitati, ca introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o solutie, opinand ca "orice traitor intr-o tara este dator un impozit". Seful statului a atras atentia ca, in 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde euro.

Ponta: PSD este pregatit sa fie o alternativa la guvernarea de dreapta din ultimii 6 ani

Ponta a mai declarat, referindu-se la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, in opinia caruia PSD si PNL nu sunt pregatite de guvernare, ca partidul sau va lansa pe 16 octombrie programul economic si social.

Ponta a spus ca nu da "niciun fel de importanta" declaratiilor presedintelui Traian Basescu despre PSD, intrucat s-au dovedit "de mii de ori ca nefiind serioase si simple minciuni".

"Oamenii trebuie sa stie ca pe 16 octombrie PSD isi va prezenta porogramul economic si social si, practic, din punct de vedere tehnic si politic, noi suntem pregatiti sa fim o alternativa la puterea de dreapta din ultimii sase ani", a mai afirmat presedintele PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca, "prin declaratii si incompetenta", PSD si PNL confirma ca nu sunt pregatite sa vina la guvernare, ambele partide dovedindu-se "vesele cand au putut da la toata lumea sa cumpere voturi, fara sa se uite la productivitate sau la dezvoltare". El a admis ca actualul guvern "se misca greu", dar a adaugat ca, in situatia in care cele doua partide de opozitie ar ajunge la guvernare, "lumea s-ar opri".