Presedintele Traian Basescu, aflat, marti dupa-amiaza, intr-o vizita in zonele grav afectate de inundatii din judetele Bacau si Neamt, a declarat ca "Parlamentarii sunt bronzati si s-au si suparat ca le-am luat 25% din salariu, desi ei nu sunt niciodata de gasit in salile de sedinte". "Domnule, nu esti bronzat, n-ai fost in concediu", i-a spus el primarului orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, cu referire la parlamentari, potrivit Mediafax. Afirmatia lui Traian Basescu vine la o zi dupa ce liderul liberal Crin Antonescu s-a declarat "manios" dupa ce salariul i-a fost redus cu 25%.

Gheorghe Stefan l-a intampinat pe Traian Basescu in localitatea Rotunda, din judetul Neamt, unde seful statului a facut o vizita pentru a inspecta stadiul lucrarilor de indiguire.

Pe de alta parte, o jurnalista de la un post local de televiziune i-a spus sefului statului ca presa speculeaza in legatura cu declaratia sa referitoare la faptul ca Romania ar putea fi "o tara de mana a doua". "Cum va simtiti in tara dumneavoastra? Eu ma simt foarte bine in tara mea. Cand toti o sa fim indragostiti de tara noastra, o sa fie bine. Deocamdata, sunt multi care vorbesc urat si ne injura", a replicat Basescu.

  • Basescu la Saucesti: Digul sa fie gata pana la iarna, oamenii vor fi despagubiti cand va iesi legea exproprierilor

Traian Basescu le-a cerut, marti, constructorilor care lucreaza la ridicarea digului din localitatea bacauana Saucesti ca lucrarile sa fie gata pana in iarna, el fiind informat ca exista probleme legate de refuzul oamenilor de a accepta exproprierea: "Sa nu ne prinda primavara cu un tronson nefacut", le-a spus el constructorilor.

Directorul Directiei Apelor Siret Bacau, Emil Vamanu, i-a spus presedintelui ca se vor deschide patru tronsoane de lucrari si ca sunt probleme cu terenurile intrucat oamenii refuza exproprierea.

"Cand o sa iasa legea exproprierilor, in cel mai scurt timp, oamenii vor primi despagubiri pentru terenuri", a promis seful statului.