Deputatul Silviu Prigoana a afirmat, miercuri, la Cluj, ca intentioneaza sa revina in PDL, insa numai in momentul in care partidul isi va schimba atitudinea fata de oamenii de afaceri, adaugand ca el s-a simtit "dat la o parte" atat timp cat a fost pus in situatia sa aleaga intre politica si afaceri, potrivit Mediafax.

"Voi reveni in partid in momentul in care PDL o sa isi schimbe atitudinea fata oamenii de afaceri, fiind partid de dreapta, cel putin asa trambiteaza, si un partid de dreapta in general promoveaza oamenii de afaceri, nu ii rejecteaza. Eu m-am simtit dat la o parte atat timp cat am fost pus in situatia sa aleg intre afaceri si politica", spune Silviu Prigoana.

"Cand PDL isi va revizui comportamentul fata de oamenii de afaceri, ma voi reinscrie in partid. Fiecare om de afaceri din PDL are discernamant si va face ce vrea, eu am considerat ca este bine sa ma delimitez de PDL. De cand a ajuns PDL la putere am pierdut contracte castigate, pentru ca nu mai exista buget, nu ma disculp, dar stiam ca un partid cand ajunge la putere iti da nu iti ia, eu m-am nascut intr-o zodie mai nenorocoasa", a adaugat el.

Imbracat in camasa neagra, Silviu Prigoana a explicat ca este in doliu permament, din cauza crizei mondiale: "Sunt in doliu, trecem printr-o criza mondiala grava, care a inceput in anii '90, prin scaderea natalitatii. Europa produce pe stoc, pentru ca nu are cine sa cumpere. In septembrie, octombrie va fi un nou val de recesiune. Bugetele din Franta, Germania nu mai sustin bugetul de pensii, iar la noi cand vin domnii guvernanti si zic ca fac si dreg nu mai au cu ce, toate fondurile vor merge la asistenta sociala. Legile pensiilor sunt discriminatorii, noi avem pensionari de 30.000 de lei pe luna".

"Trebuie sa dam apartamente la nou nascut, nu la tineri casatoriti, noi am scos la pensie oameni la 40 de ani, cu niste pensii frumusele, acea pensie trebuie platita lunar, si daca omul are 40 de ani, cu o speranta de viata de 74 spre 80 de ani, inseamna ca 40 de ani trebuie sa dam acea pensie, care se da doar din creditare, astfel vom lasa nepotilor nostri niste datorii uriase. Nu este corect ca noi sa indatoram tara", a incheiat el.

Silviu Prigoana a demisionat din PDL pe data de 1 iunie, dupa ce conducerea a decis sa le ceara membrilor formatiunii sa aleaga intre politica si calitatea de actionar la firme care au afaceri cu statul.