Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a sustinut, marti, intr-o emisiune la Antena 3, ca a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat de primar al Capitalei intrucat premierul de la acea vreme Calin Popescu-Tariceanu a refuzat sa anuleze mai multe ordonante de urgenta care ii limitau prerogativele de edil-sef al Bucurestiului, relateaza Agerpres.

"Am candidat in 2005 la Primaria Capitalei pe o intelegere pe care am facut-o cu seful statului, la acea vreme, si cu primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, in ideea de a anula rapid cele sapte ordonante de urgenta pe care fostul Guvern le daduse pentru a limita prerogativele primarului general. (...) Din pacate, cand a trebuit sa punem in practica acest lucru, PNL, care avea trei primari de sector (sectorul 1, 4 si 6, la acea vreme), nu a mai vrut sa puna in practica aceasta prevedere. A spus: "Nu, domne', o sa modificam acest lucru, din 2012''", a afirmat Videanu.

Afirmatiile liderului PDL vin dupa ce europarlamentarul Cristian Preda a sustinut duminica, la Realitatea TV, ca Adriean Videanu ar reprezenta "o problema" pentru partid, intrucat a abandonat competitia electorala din 2008 pentru Primaria Bucurestiului. Preda a spus ca, desi Adriean Videanu "pare sigur pe sine in interiorul PDL" si increzator ca poate castiga o noua batalie in interiorul partidului, "atunci cand a fost vorba de o batalie foarte importanta, nu a intrat in competitie".