UPDATE - Aurelian Pavelescu, unic candidat la sefia PNTCD, a fost ales presedinte al formatiunii la Congresul Extraordinar care a avut loc sambata, la Palatul Parlamentului, el fiind votat de 441 din cei 463 de delegati care si-au exercitat dreptul de vot.

Aurelian PavelescuFoto: AGERPRES

Potrivit Mediafax, s-au inregistrat 11 voturi "impotriva", 7 abtineri si au fost anulate 4 voturi.

Delegatii au adoptat motiunea propusa de Aurelian Pavelescu, "PNTCD - continuitate si demnitate", prin care a fost propusa si componenta Biroului National de Conducere al formatiunii politice.

Astfel, din conducerea PNTCD vor face parte, alaturi de Aurelian Pavelescu, Eugen Moisescu, prim-vicepresedinte, Vasile Lupu, presedinte al Comitetul National de Conducere, Liviu Iane, secretar general si vicepresedintii Mircea Irimescu, Costinel Milescu, Tudorel Chestoi, Daniel Veres, Monica Toma, Marius Popovici, Laurentiu Mandrea, Constantin Fatu, Marian Popa, Alexandru Blejan si Romulus Luca.

Potrivit Statutului PNTCD, erau necesare 50% din voturile delegatilor prezenti, pentru ca Aurelian Pavelescu sa fie ales.

Delegatii la Congresul Extraordinar al PNTCD au adoptat sambata o rezolutie prin care se hotaraste declansarea campaniei electorale pentru anul 2012. Potrivit rezolutiei, adoptata cu unanimitate de voturi, organele de conducere ale partidului sunt insarcinate sa organizeze partidul in vederea alegerilor din anul 2012.

Rezolutia a fost adoptata la propunerea presedintelui partidului, Aurelian Pavelescu, care a spus ca astfel se va da un semnal de revigoare si de viata in PNTCD.

El a spus ca PNTCD trebuie sa intre in campanie pentru alegerile locale si sa inceapa astfel sa faca politica reala. Liderul PNTCD a critcat faptul ca la alegerile locale anterioare partidul a propus liste de candidati in numai 17% dintre localitati.

Pavelescu a anuntat ca isi propune ca in anul 2012 PNTCD sa depuna liste de candidati in cel putin 50% din localitatile tarii.

Aproximativ 800 de delegati taranisti si 200 de invitati s-au reunit, sambata, intr-un Congres Extraordinar, pentru a-si alege liderul, precum si intreaga conducere. La Congres trebuie sa se prezinte peste 50% din delegatii statutari pentru a fi indeplinit cvorumul necesar, iar noua conducere trebuie sa obtina peste 50% din voturile delegatilor prezenti.

La reuniunea de la Palatul Parlamentului a fost prezent fostul lider taranist Vasile Lupu, care se afla la prezidiu. Fostul presedinte al partidului Ion Diaconescu nu a participat la Congres.

Secretarul general al PNTCD Liviu Iane a afirmat ca acest Congres are un sprijin puternic din partea Partidului Popular European, a Casei Regale si a Fundatiei Konrad Adenauer, in cadrul intrunirii urmand sa fie transmise mesaje din Polonia, Austria si Germania.

Marian Milut a demisionat de la sefia PNTCD printr-o scrisoare prezentata, in 22 mai, Consiliului National de Conducere, in care spunea ca eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune daca nu ar fi fost opozitia acerba a celor depasiti politic de realitate si ca invidia e dusmanul redresarii partidului.

Dupa demisia lui Milut, Aurelian Pavelescu, pana la acel moment prim-vicepresedinte al PNTCD, a preluat functia de presedinte al partidului.