Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca nu intra in "polemici de mahala" cu Ion Iliescu, dupa ce acesta a spus, joi, ca liderul liberal are un stil "putin obraznic" pentru "un pustan fara prea multa experienta politica", relateaza Mediafax. In replica, liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat ca nu intelege de ce liberalii ii injura pe social-democrati mai mult decat pe Traian Basescu.

Shimbul acid de replici dintre liderii opozitiei vine dupa ce PSD a afirmat repetat, in ultimele zile, ca nu doreste sa intre la guvernare alaturi de PNL, in timp ce liberalii au facut presiuni pentru formarea unei majoritati parlamentare care sa inlature de la putere Guvernul Emil Boc.

Cea mai dura interventie i-a apartinut lui Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, care a declarat joi ca stilul lui Crin Antonescu este "putin obraznic", pentru "un pustan fara prea multa experienta politica" si ca presedintele PNL "s-a trezit pe cai mari".

Antonescu: Nu intru in polemici de mahala

"Eu mi-am spus destul de clar punctul de vedere, de fapt, punctul de vedere al PNL, fata de necesitatea ca Opozitia sa faca ceva acum pentru Romania. Am vazut limpede care este pozitia PSD. (...) Suntem preocupati de construirea si de aplicarea cat mai repede a unei alternative. Facem doar ceea ce putem face noi. Eu nu am sa intru in polemici de mahala nici cu domnul Iliescu, nici cu domnul Ponta", a declarat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, din punctul de vedere al liberalilor, oricate "comentarii nervoase" ar mai face liderii PSD, "subiectul pe tronsonul acesta este inchis".

"Romania are nevoie de solutii, de discutii pe baza unor solutii acum, nu de polemici cu caracter mai mult sau mai putin de mahala, dupa cum pot sa le calific, din pacate, din partea unor lideri politici", a mai spus liderul PNL.

Intrebat daca el considera inchisa posibilitatea unei colaborari cu PSD, presedintele PNL a amintit ca a spus in urma cu cateva zile "ce crede ca se poate face pentru Romania" la nivelul scenei politicile si la nivelul Parlamentului in prezent.

"Am spus ca pentru toate fortele politice care inteleg lucrurile in felul acesta si vor sa faca ceva acum, usa ramane deschisa. Insa, pe de alta parte, am inteles punctul de vedere al PSD si ne vedem de treaba, pentru ca obligatia noastra este sa facem ce ne sta in putinta, nu sa comentam ce vor sa faca sau nu vor sa faca altii", a conchis Antonescu.

Ponta: In ultimele zile liberalii ne injura mai mult pe noi decat pe Basescu si pe Boc

Presedintele PSD, Victor Ponta i-a transmis lui Antonescu, de la Alba Iulia, ca nu are niciun conflict cu liberalii, insa nu le intelege atitudinea din ultimele zile si faptul ca "ii injura" mai mult pe cei de la PSD decat pe Traian Basescu si pe Emil Boc.

"Nu am niciun conflict cu ei (cu PNL- n.r). Nu inteleg atitudinea din ultimele zile in care mai mult ne injura pe noi decat pe Basescu si pe Boc. Noi nu o sa raspundem la chestia asta si o sa ne ocupam tot de PDL", a declarat, intr-o conferinta de presa, Ponta.

El a precizat ca PSD exclude ideea guvernarii cu PNL, subiecte de la care au pornit discutiile intre cele doua partide, si are argumente logice pentru a sustine aceasta decizie. "Eu am argumente logice ca sa spun de ce nu putem sa guvernam cu PNL. Argumentul de genul nu guvernam cu fostii FSN-isti, sau cum a zis domul Antonescu, mi s-a parut hilar. Eu as putea sa spun ca nu pot sa conlucrez cu fosti membri de partid, stiu ca domnul Antonescu a fost si membru la PCR, eu nu am fost, dar astea sunt argumente neserioase. Eu vorbesc de argumente serioase", a spus Ponta.