Fostul consilier al premierului Tariceanu pe probleme de romi, Dana Varga, s-a aflat, joi, printre protestatarii care l-au oprit pe premierul Boc pe centura Capitalei, ea declarand ca a fost intamplator in zona si ca a folosit ocazia pentru a reprosa acestuia masurile de austeritate.

"M-am aflat intamplator in zona, imi alimentam masina si am vorbit cu premierul ca simplu cetatean", a spus Varga pentru Mediafax.

Ea a aratat ca in discutia avuta cu premierul i-a reprosat acestuia masurile de austeritate decise de Guvern.

Premierul Emil Boc, aflat joi in inspectie la centura de nord a Capitalei, a fost oprit de un grup de persoane care l-au huiduit si i-au cerut demisia, spunandu-i ca sunt luate de "prosti si cobai" prin taierea salariilor si ca de cand a preluat mandatul de prim-ministru nu au vazut nimic bun realizat.

Protestatarii, care s-au recomandat drept politisti comunitari din sectorul 1 si functionari concediati din primariile sectoarelor 1 si 2, i-au reprosat premierului ca a taiat salariile, a impus taxe si nu a creat conditii pentru infiintarea locurilor de munca.

Boc a sugerat ca acestia ar fi fost manipulati de catre primarul liberal Andrei Chiliman, insa Chiliman a respins acuzatiile apreciind ca nu este necesar un indemn din partea cuiva pentru ca cineva sa huiduiasca incompetenta Cabinetului Boc.