Presedintele PDL, premierul Emil Boc, l-a asigurat, miercuri, pe vicepresedintele democrat liberal Cezar Preda ca va face o remaniere guvernamentala doar cand premierul va considera de cuviinta, ca unica persoana indreptatita cu o astfel de decizie. Boc a spus, insa, ca Preda are tot dreptul ca se exprime liber, in virtutea Constitutiei, relateaza Agerpres.

"Libertatea de exprimare, inclusiv a domnului Cezar Preda, este garantata de Constitutie, iar in privinta remanierilor guvernamentale, il asigur ca dreptul suveran al primului-ministru se va exercita atunci cand va aprecia de cuviinta primul-ministru", a spus Emil Boc.

Premierul a facut aceasta precizare, la cererea jurnalistilor, dupa ce deputatul democrat liberal Cezar Preda afirmase anterior, pentru postul RFI, ca pe Boc "nu-l mai asculta" ministrii din propriul Cabinet si ca ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, ar fi trebuit demis dupa ce a afirmat ca din anul 2011 ar trebui reintrodusa impozitarea progresiva.

"Imi pare rau pentru primul-ministru ca a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni. Nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa inteleaga cetatenii Romaniei, decat ca e un haos? (...) Nu-mi dau seama cum isi permite un ministru sa saboteze un Cabinet intreg si sa-l duca in ridicol, pana la urma, pe prim-ministru, de fiecare data cand acesta incearca sa se preocupe de ceea ce are nevoie tara acum - sa scapam de inundatii, sa trecem peste criza", a spus Cezar Preda, la postul de radio RFI.