Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, marti, la Craiova, ca este mandru ca face parte din Guvernul Romaniei, iar, daca un ministru nu ar fi mandru ca este membru al Cabinetului Boc, ar trebui sa plece din Executiv, potrivit Agerpres.

"Pozitia mea este oarecum particulara in cadrul Guvernului si este caracterizata inca din perioada celui de-al doilea mandat de neutralitate politica. Una din conditiile intrinseci ale prezentei mele la minister si logica interna a acestui mandat consta in limitarea problemelor mele si a preocuparilor mele la problematica justitiei. Ceea ce pe mine ma intereseaza ca in orice context politic, atata vreme cat dureaza mandatul meu, sa maximizez eficienta administrativa a ministerului in demersurile pe care le facem in sensul reformelor. Subliniez ca nu toate atributiile din sistemul judiciar apartin ministerului. Nu pot sa comentez astfel de pozitii politice. Nu ar intra in logica mandatului meu", a afirmat Catalin Predoiu, intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Basescu pe marginea masurilor de austeritate impuse de Cabinetul Boc.

Ministrul Justitiei mai spune ca, desi face politica pentru ca face parte dintr-un Guvern, el are un statut special: "Sigur ca fac politica facand parte dintr-un Guvern, dar am un statut special. In momentul in care as reveni la un statut de drept comun al politicianului as putea sa fac si astfel de comentarii. N-ar fi profesionist din partea mea, din logica de ministru al Justitiei neutru politic, sa intru intr-o astfel de disputa politica, de aceea nu voi comenta".

"Eu mi-am indeplinit agenda la minister in proportie de 100%, parerea mea, si eu sunt mai constient decat dumneavoastra, cred, pentru ca sunt martor la eforturile pe care le face acest Guvern intr-o perioada extrem de grea. Guvernul din care fac parte a desfasurat toate energiile necesare in contextul dat pentru a lua si a oferi solutii bune. Si il judec mult mai indulgent decat o faceti dumneavoastra, dar cunosc exact situatia pe care a preluat-o, cunosc exact dificultatile cu care s-a zbatut si ce optiuni avea la indemana. Deci nu ma inscriu printre cei care pun la zid Guvernul din care fac parte. Sunt mandru ca fac parte din Guvernul Romaniei. Si daca un membru al Cabinetului nu ar fi mandru ca este membru al Cabinetului ar trebui sa plece", a incheiat ministrul Justitiei.