Elena Udrea a acuzat, vineri, Realitatea Tv de "manipulare", pe motiv ca postul tv ar fi transmis "cu insistenta" stiri false, "impinse agresiv", potrivit carora ministrul ar fi impartit pantofi cu toc sinistratilor sau i-ar fi dat cadou o bicicleta unui batran. Referitor la vizita de joi seara de la Saucesti, Elena Udrea scrie, pe blogul personal, ca printre ajutoarele pentru sinistrati erau si tricouri, pantaloni si geci, insa postul tv a insistat excesiv pe "perechea de pantofi".

  • "Ca Realitatea TV ar trebui sa se numeasca Manipularea TV, este un adevar recunoscut. O spun o data in plus pentru modul in care prezinta actiunile autoritatilor de la inundatii. Manipularea TV a transmis cu insistenta o stire falsa in care se sustine ca as fi dat o bicicleta unui sinistrat, in loc sa il ajut sa isi refaca casa", scrie Elena Udrea.
  • "Faptele reale sunt urmatoarele: am facut cadou o bicicleta unui batran din Gadinti care nu era, insa, afectat de inundatii. Va dati seama ca nu toti oamenii dintr-o localitate afectata de inundatii sunt in mod automat afectati. Acest domn in varsta avea aproape 80 de ani, a venit la mine si m-a impresionat cu modul direct, onest si hatru in care mi-a prezentat situatia lui ca pensionar. Nu mi-a cerut nimic, dar am vrut sa ii fac eu cadou o bicicleta noua pentru ca m-a cucerit cu modul in care a pus problema solutiilor la criza adoptate de Guvern  si pentru ca bicicleta pe care o avea cu el era ruginita si veche. Asa ca am trimis repede pe cineva sa cumpere din Roman bicicleta facandu-i o surpriza care l-a bucurat mult. Atat de simplu. As fi preferat ca Manipularea TV sa nu prezinte episodul, pentru ca nu am facut acest gest pentru a aparea la televizor. Au decis contrariul. Sunt sigura, insa, ca jurnalistul acestei televiziuni, prezent pe teren, stia foarte bine care sunt faptele. Probabil ca le-a si transmis, dar cei de la Manipularea TV au prezentat cum au ordin", explica ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Elena Udrea vorbeste si despre "stirea falsa, impinsa agresiv asta seara (joi, n.red) pe Manipularea TV": "Udrea le-a impartit pantofi cu toc sinistratilor din Saucesti".

  • "Stirea reala este cu totul alta. Faptele sunt urmatoarele: au fost, de fapt, 20 de tone de ajutoare pe care am reusit sa le strangem de la firme. Fiecare a donat ceea ce a putut: alimente, haine. Va dati seama ca nu am avut timp sa stam sa triem 20 de tone de ajutoare. Am preferat sa le transportam repede pentru ca oamenii sa le primeasca imediat. Printre ajutoare erau si tricouri, pantaloni, geci ￯ adica haine de care oamenii care si-au pierdut bunurile in inundatii aveau nevoie. Manipularea TV a ales sa prezinte respectiva pereche de pantofi cu toc. Au incercat o manipulare ieftina. Dincolo de faptul ca si femeile din Saucesti, mai ales cele tinere, sunt elegante si nu mai poarta de mult galosi", scrie Elena Udrea.
  • "Nu ma astept ca trustul Realitatea sa renunte la manipulari. In definitiv, din asta si-a facut averea patronul trustului. Romanii care se uita la televizor ar trebui sa stie ca statul roman plateste din buget 400 de milioane de euro pagubitilor FNI (bani care vin din taxele si impozite platite de oamenii care muncesc, inclusiv cei afectati acum de inundatii). Si inca ceva, in loc sa faca teledonuri, trustul Realitatea ar trebui sa inceapa prin a isi plati datoriile catre fisc. Asa ii vor ajuta cu siguranta pe cei afectati si nu prin campanii de manipulare", isi incheie ministrul Dezvoltarii postarea de pe blog.