Partidul Alianta Socialista si-a schimbat denumirea in Partidul Comunist Roman, in cadrul unui Congres extraordinar ce a avut loc sambata. Liderii formatiunii sustin ca noul PCR este un partid modern, adaptat vremurilor noastre, si spera ca in 2012 acesta sa fie reprezentat si in Parlament.

  • "Deosebirea dintre Partidul Comunist al anului 2010, fata de partidul comunist din anii `80-`70-`60, este data in primul rand de realitatile actuale. Este firesc ca astazi sa nu mai vorbim de Partidul Comunist de dinainte de `89, pentru ca suntem intr-o alta tara si in alte timpuri. Acest partid vine pe fondul unui sistem politic handicapat. Actualul sistem politic romanesc nu are mana stanga si este firesc sa nu avem parte de normalitate in aceasta situatie", a declarat, la Realitatea Tv, presedintele noului Partid Comunist Roman, Constantin Rotaru.
  • "Noi credem ca in anul 2012 vom fi in Parlament pentru ca altfel nu se mai poate", a adaugat acesta.

"Partidul Comunist Roman al anului 2010 intelege sa aiba o noua doctrina, in concordanta cu cerintele situatiei economice si politice din tara si din lume. Partidul nostru va fi partidul tuturor cetatenilor romani care inteleg sa fie buni patrioti, cinstiti luptatori pentru adevar, dreptate si demnitate", se arata intr-un comunicat transmis Agerpres.

Reprezentantii acestui partid spun ca din momentul constituirii partidului, orice atac la adresa comunistilor va avea un raspuns ferm din partea lor.

"Anticomunistii nu se vor mai lupta cu himerele, ci vor avea o riposta cuvenita fata de orice manifestare neargumentata", se mai afirma in comunicatul semnat de presedintele partidului, Constantin Rotaru.