Senatorul de Braila Constantin Cibu si-a dat demisia din PNL si a intrat in UNPR, afirmand ca nu se mai regaseste in partidul condus de Crin Antonescu, unde a fost 'tratat cu indiferenta', anunta Agerpres.

'Am fost tratat cu indiferenta de conducerea partidului, cum sunt tratati mai toti parlamentarii liberali, lucru care m-a nemultumit intr-o foarte mare masura. Nu a existat comunicare intre presedinte si parlamentari. Locul meu nu era acolo, nu ma mai regaseam in PNL si am luat hotararea de a intra in UNPR, unde am semnat si adeziunea', a declarat Cibu.

El a precizat ca, avand in vedere ca organizatia judeteana a UNPR este condusa la Braila de managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Serban Mihailescu, este convins ca va reusi impreuna cu acesta sa construiasca o filiala puternica, avand organizatii in toate comunele din judet.

Constantin Cibu, fost primar al municipiului Braila din partea PNL in perioada 2004-2008, a ales sa iasa din PNL fara a-si anunta colegii de partid de la Braila si Bucuresti, liderul PNL Braila, Catalin Boboc, fiind luat prin surprindere de aceasta veste.

'Pe noi nu ne-a anuntat. Credeam ca il cunosc mai bine pe domnul Cibu, dar s-a demonstrat ca nu e asa. Imi pare rau ca nu a dorit sa ramana alaturi de noi, mai ales acum dupa ce in PNL au avut loc, in sfarsit, alegeri si lucrurile s-au asezat', a declarat Catalin Boboc.

In luna martie a acestui an, Constantin Cibu si-a inaintat de doua ori demisia din functia de presedinte al PNL Braila, pe care o detine cu statut de interimat, prima oara revenind dupa o zi asupra acesteia, iar a doua oara renuntand definitiv la ea, conducerea centrala a partidului inlocuindu-l, pana la organizarea alegerilor in filiala, cu celalalt parlamentar PNL de Braila, deputata Diana Tusa.

Senatorul Constantin Cibu si-a motivat la vremea respectiva decizia de a demisiona prin faptul ca este nemultumit de componenta Biroului Politic Teritorial Braila si de numirea unui secretar zonal, sustinand ca 'daca un presedinte nu are autoritate in filiala, nu are de ce sa mai fie presedinte'.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a anuntat miercuri, printr-un comunicat de presa, ca senatorul Constantin-Sever Cibu s-a inscris in aceasta formatiune.

'Fost primar al municipiului Braila, in perioada 2004-2008, Sever Cibu a fost ales senator in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala nr. 9 Braila si este vicepresedintele Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului. Senatorul Constantin-Sever Cibu a demisionat din PNL pentru a se inscrie in UNPR', se arata in comunicat.