O femeie din Patrauti, judetul Suceava, a lesinat in bratele premierului Emil Boc, in timp ce acesta vizita zonele afectate de inundatii. Boc a reusit sa o prinda pe femeie inainte de a cadea pe jos, iar unul dintre oficialii care il insoteau pe primul ministru i-a dat femeii cateva palme, pentru a o trezi, in timp ce un altul i-a dat sa bea apa.

Femeia a lesinat in bratele lui BocFoto: YouTube

"Nu va speriati, nu va agitati...stati...asa, usor usor", se aude spunand seful guvernului, in timp ce femeia era trezita din lesin.

Premierul Emil Boc, in cizme de cauciuc si fara cravata, a ajuns marti dupa-amiaza in localitatea suceveana Patrauti, grav afectata de inundatii, zeci de persoane ramanand fara case.

Seful Guvernului, citat de Mediafax, a anuntat ca in sedinta de miercuri vor fi alocate cate 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor si ca, de la caz la caz, vor fi alocate fonduri si altor familii.

El a spus ca prioritatile autoritatilor sunt legate de persoanele care au ramas fara case sau au fost evacuate din locuinte si a dispus ca acestea sa primeasca de la rezerva de stat apa minerala, paturi si conserve.

Potrivit acestuia, in prezent, la nivel national exista 2.400 de persoane evacuate in urma inundatiilor.

De asemenea, Boc a precizat ca 17 persoane si-au pierdut viata in urma inundatiilor din tara.

"Din putinul pe care-l avem vom aloca fonduri", a spus Boc

Familia cu doi copii si fara venituri, din Patrauti, careia i-a fost luata casa cu totul, a cerut sa ii fie dat un teren pentru construirea altei locuinte intr-o zona neinundabila.

O ruda a familiei i-a spus premierului ca spera ca vizita acestuia in Patrauti sa nu ramana doar la nivel de imagini de televiziune, ci sa fie facute demersuri pentru a-i fi repartizat teren intr-o zona neinundabila, in scopul construirii unei noi locuinte.

Potrivit autoritatilor locale, sinistratii sunt cazati fie la scoala sau la gradinita, fie la locuinta primarului, oamenii din sat asigurandu-le acestora alimente.