Juristii PNL vor sesiza, eventual prin Avocatul Poporului, problemele de constitutionalitate pe care le ridica OUG emisa de Guvern privind majorarea TVA, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu.

Intrebat, duminica, intr-o conferinta de presa, daca liberalii ar vota masura luata de Guvern pentru iesirea din criza privind marirea TVA, Voicu a precizat ca liberalii nu vor vota pentru aceasta Ordonanta.

"Nimeni nu trebuie sa fie vreun mare specialist ca sa isi dea seama despre efectele cresterii TVA: scaderea consumului, afectarea nivelului de trai al intregii populatii, lovituri dure indreptate asupra agentilor economici, in concluzie o inflatie si recesiune economica ce vine sa se suprapuna peste cea generata de criza si de masurile total lipsite de sens pe care guvernele Boc I-IV le-au luat sau mai degraba nu le-au luat pana acum. Nu vom putea sustine o asemenea masura", a sustinut Voicu, citat de Mediafax.

El a subliniat ca juristii PNL ar putea sesiza Avocatul Poporului, care sa atace la Curtea Constitutionala actul normativ prin care Guvernul intentioneaza sa reglementeze marirea TVA cu 5 procente.

"Consideram, de altfel, ca exista si niste probleme procedurale si constitutionale legate de adoptarea unei astfel de masuri "de maine" prin OUG si specialistii nostri din Comisia juridica a partidului vor decide modalitatile de actiune pentru a incerca sa sesizam acest lucru, eventual prin intermediul Avocatului Poporului", a mai spus liderul PNL.

El a afirmat ca, "in continuare", Guvernul incearca sa inoculeze "aceasta minciuna ca avem de-a face cu o varianta ori - ori, adica ori taiem pensii si salarii, ori marim taxele".

"Insa motivul pentru care se incearca sa ni se impuna acest punct de vedere este ca exista un domeniu, acela al clientelei politice, acela al cheltuielilor bugetare, lipsite de sens, al achizitiilor de bunuri si servicii, in care sub niciun chip actuala guvernare nu vrea sa intre. Acolo sunt banii nostri ai tuturor, insa ei baga de seama ca trebuie pastrati pentru clientela de partid si restul populatiei trebuie sa plateasca costurile", a spus liberalul.