Liderul PNL Crin Antonescu, a afirmat luni ca depunerea unei noi motiuni de cenzura acum ar insemna doar un exercitiu de imagine "destinat esecului" si sustine ca ea ar fi oportuna mai degraba in toamna, cand efectele negative ale masurilor de austeritate se vor vedea, transmite Agerpres.

"Acum, o motiune de cenzura, in opinia mea, este doar un exercitiu de imagine al carui rost eu nu-l vad. Cu atat mai mult cu cat inteleg ca PSD nu e dispus sa participe la o eventuala formula alternativa de guvernare, cred ca timpul unei motiuni de cenzura este undeva la inceputul sesiunii de toamna", a spus Antonescu.

Potrivit liderului liberal, in toamna, o motiune de cenzura ar avea mai multe sanse de reusita pe fondul aparitiei efectelor negative ale masurilor de austeritate asumate de Guvern.

"Pana in toamna poate mai multi parlamentari si in orice caz opinia publica se vor convinge ca acest Guvern al acestui partid, PD, este incorigibil si cred ca in acel moment tensiunea sociala si presiunea asupra Parlamentului vor fi majore. La trei zile dupa o motiune de cenzura sa venim cu alta este doar un exercitiu destinat esecului", a sustinut Crin Antonescu.

Crin Antonescu: PSD imi e dator mie si PNL in materie de colaborare si deschidere

Presedintele PNL a mai declarat ca social-democratii ii sunt datori lui personal, dar si liberalilor pentru colaborarea si deschiderea pe care acestia au demonstrat-o. El a spus, inaintea sedintei Biroului Politic Central al partidului, ca o relatie mai apropiata intre PNL si PSD nu poate exista atat timp cat social-democratii vor ca aceasta sa aiba la baza o alternativa bazata pe trecut.

"Eu cred ca atitudinea mea fata de PSD de multa vreme este una deschisa, este una cat se poate de corecta si singura conditie pe care eu cred ca PNL trebuie sa n-o uite niciodata este ca aceasta relatie sa fie deschisa spre viitor. Atata vreme cat presedintii Victor Ponta sau Adrian Nastase incearca sa ne spuna ca alternativa la care noi ar trebui sa fim cooperanti este una din trecut, cu mine nu se poate discuta acest subiect. Cred ca PSD e chiar dator PNL si mie personal in materie de colaborare si de deschidere", a afirmat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Constat ca nimeni nu e deranjat ca presedintele Romaniei se comporta ca presedintele unui singur partid

Antonescu a comentat si intalnirea liderilor PDL cu Traian Basescu, de la Snagov, aratand ca "nimeni nu este deranjat ca seful statului se comporta ca si cum ar fi presedintele unui singur partid".

"Nu am altceva de comentat, am spus dinainte ca nu are importanta daca vor face sau nu remaniere, dar nu vor face. Nu ramane decat constatarea pe care o fac inca o data ca nu se mai sinchiseste nimeni si nu e nimeni deranjat de faptul ca presedintele Romaniei se comporta in vazul lumii ca presedinte al unui singur partid din aceasta tara", a spus Antonescu.