O eventuala remaniere guvernamentala se va face doar dupa ce PSD va depune o a doua motiune de cenzura, asa cum a anuntat, iar restructurarea Executivului este exclusa, a declarat, vineri, vicepresedintele democrat-liberal Ioan Oltean, citat de Mediafax.

"Deocamdata, problema remanierii nu o punem azi, pentru ca vrem sa vedem care este urmatorul pas pe care il face opozitia. Daca va depune o motiune de cenzura, cu certitudine nu vorbim de remaniere inainte. O remaniere poate fi discutata maine, daca nu e vorba de o motiune de cenzura a PSD sau dupa, daca PSD va depune o motiune, asa cum a anuntat. Dar, vorba premierului, remanierile nu se discuta, se fac. Asigur ca va fi o remaniere serioasa, care va avea efecte pozitive in planul imbunatatirii calitatii Guvernului. Ma refer si la cantitate si la calitate", spune deputatul PDL.

"In acest moment, este exclusa o restructurare guvernamentala. Aceasta poate fi luata in calcul, dar nu acum, ci la momentul potrivit. Acum discutam despre restructurarea agentiilor, despre o regandire a numarului secretarilor de stat, a vicepresedintilor de agentii, a reducerii numarului de personal, pentru ca aceea pe care Guvernul a facut-o pana acum s-a dovedit a fi insuficienta. Diminuarea cu 36.000 de locuri de munca in sectorul bugetar s-a dovedit a fi o masura insuficienta pentru diminuarea cheltuielilor", a adaugat Ioan Oltean.

In ceea ce priveste reducerile de cheltuieli pe care Executivul mai urmeaza sa le faca, Ioan Oltean a afirmat ca nu detine suficiente informatii in acest sens.

PSD a anuntat ca intentioneaza sa depuna in Parlament o noua motiune de cenzura la sfarsitul acestei sesiuni, demersurile urmand sa inceapa in cursul saptamanii viitoare. In plus, social-democratii au atacat la Curtea Constitutionala masurile de austeritate ale Guvernului.