Partidul National Liberal a cerut, miercuri, Executivului, prin vocea vicepresedintelui formatiunii, Varujan Vosganian, sa prezinte, pana la inceputul lunii iulie, o rectificare bugetara.

"Pe actuala executie bugetara deficitul va fi intre 10% si 11% din PIB. Masurile din pachetul prezentat prin angajarea raspunderii sunt si ineficiente si insuficiente. Solicitam Guvernului ca, pana la inceputul lunii iulie, sa prezinte o rectificare bugetara, astfel incat sa putem afla care este viziunea Executivului in ceea ce priveste executia bugetara pe acest an. Nu am inteles din declaratiile primului-ministru si ministrului Finantelor cum va fi evitata cresterea datoriei publice pana la 50 de miliarde de euro si in ce mod vor fi atrasi acesti bani de pe pietele financiare", a afirmat Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si Finantelor, citat de Agerpres.

"Sperietoarea FMI, anume propunerea FMI privind cresterea de impozite si reducerea cu 20% a salariilor, este o informatie care nu se verifica si, daca nu avem din partea FMI o confirmare ca aceasta a fost propunerea, vom trece declaratia presedintelui Basescu si preluata de primul-ministru Boc ca inca una dintre manipulari, o sperietoare infatisata romanilor pentru a inghiti galusca amara a pachetului de masuri", a adaugat liderul liberal.

El a mai anuntat ca, saptamana viitoare, liberalii isi vor prezenta propria viziune economica, intr-un program numit "Noua Economie". Programul ar urma sa stabileasca patru obiective, si anume reforma sistemelor publice (sistemele de educatie, sanatate si de protectie sociala), o noua administratie, o noua politica industriala si o noua politica agricola.

"Mesajul nostru este directionat in primul rand catre economie, urmand ca celelalte, consolidarea fiscal-bugetara, protectia sociala, sa fie consecinta acestora. (...) In ce priveste structura capitalului din economia privata, peste 90% apartine capitalului strain, in ceea ce priveste falimentele, peste 90%, ele revin capitalului romanesc. Este nevoie de o masura foarte rapida de sustinere a capitalului romanesc cu toate consecintele in plan social", a incheiat Varujan Vosganian.