Teo Trandafir precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca nu intentioneaza sa-si dea demisia din PDL, iar votul sau in favoarea motiunii PSD a reprezentat o "decizie personala" si nu un vot pentru demiterea Guvernului. Pe de alta parte, premierul Emil Boc a afirmat, in aceeasi zi, ca gestul lui Teo Trandafir "nu face onoare PDL".

Deputata PDL sustine ca votul de la motiune nu inseamna ca "s-a intors impotriva partidului" care a avut incredere in ea, ci doar o expresie a propriilor convingeri: "Intentia mea nu a fost aceea de a vota pentru demiterea Guvernului Boc ci categoric impotriva taierilor de pensii. A fost o decizie personala motivata de o situatie personala", precizeaza Teo Trandafir.

Ea afirma ca ramane "un om de echipa al PDL", dar va vota asa cum ii va dicta constiinta. "Consider ca dreptul la optiuni individuale, intr-un partid, poate genera progres si ii asigur pe colegii mei ca nu intentionez nicidecum sa ii parasesc, chiar daca anumiti lideri din PDL au facut deja declaratii potrivit carora ar trebui sa imi dau demisia din partid si din Parlament".

Emil Boc: Nu cred ca a fost un gest care sa faca onoare PDL

"Nu cred ca a fost un gest care sa faca onoare PDL", a comentat presedintele partidului, premierul Emil Boc, votul lui Teo Trandafir, la finalul intalnirii cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor.

El a precizat ca decizia legata de viitorul parlamentarilor PDL care au sustinut motiunea PSD apartine grupurilor parlamentare, dar a criticat deschis atitudinea lui Teo, comentand ca votul i-a mai adus probabil "un punct de imagine pe termen scurt, dar adevaratele resurse ale PDL se vad la greu".

"Este usor ca intr-un moment dificil sa-ti faci campanie proprie, uitand partidul care te-a adus" in Parlament.