Injuraturi, imbranceli, amenintari si capace de urne furate. Nu este vorba despre o disputa a galeriilor de fotbal ci despre o noua sedinta tensionata in Camera Deputatilor, acolo unde reprezentantii PSD si PNL s-au pozitionat in fata urnelor pentru a impiedica votarea pentru al doilea judecator ce urmeaza sa fie trimis la Curtea Costitutionala.

Victor Ponta a propus suspendarea sedintei, insa aceasta a fost respinsa. Ion Olteanu, cel care conduce sedinta, ii acuza pe reprezentantii Opozitiei au furat capacele de la urne pentru a impiedica votul.

"A fost ultimul mijloc prin care puteam tine sedinta in limitele legalitatii. Speram ca PDL sa-si vina in simtiri si sa renunte la aceasta atitudine de partid dictatorial.", a explicat Alina Gorghiu "barajul uman" format de Opozitie.

Deputatii au reluat lucrarile in sedinta pentru desemnarea unui nou judecator al CCR pana in jurul orei 21:00, cand au decis prelungirea programului pana la ora 24:00, dupa care au luat o noua pauza de consultari.

Iulia Antoanella Motoc (sustinuta de PDL) este noul judecator al CCR propus de Senat. Iulia Antoanella Motoc a obtinut, luni dupa-amiaza, 71 de voturi in plenul Senatului. Contracandidatul sau, Teodor Melescanu (propunerea PNL), a obtinut 56 de voturi. La Camera Deputatilor, votul pentru desemnarea unui judecator al CCR ar fi trebuit sa se reia luni, la ora 16:00, insa sedinta a intarziat din cauza faptului ca reprezentantii PDL si cei ai opozitiei s-au certat ca la usa cortului.