Vicepresedintele Senatului Anca Boagiu (PDL) sustine ca liderii PSD Victor Ponta si Mircea Geoana, "proptiti, din umbra, de sefii informali ai PSD, Adrian Nastase si Ion Iliescu", doresc sa se ajunga la denuntarea acordului cu FMI, pentru ca Romania sa devina debitoare a Rusiei si Chinei in UE.

"Domnii de la PSD, sprijiniti de cei ai PNL, ne propun alternativa de a deveni debitorii Federatiei Ruse si ai Chinei in Uniunea Europeana, cu toate consecintele care decurg dintr-o asemenea situatie. Este strigator la cer cum, la 20 de ani de la evenimentele din Piata Universitatii, PNL, partid care isi declama o descendenta istorica, a ajuns sa fraternizeze cu cei care i-au manipulat pe mineri trimitandu-i sa devasteze sediile partidelor istorice si sa ii bata sangeros pe cei care au iesit in strada pentru a cere o tara libera", se arata intr-un comunicat al PDL.

Vicepresedintele Senatului ii reproseaza lui Geoana declaratiile facute de Ziua Rusiei.

"In ziua in care ar fi trebuit sa asezam procedura motiunii de cenzura in cadrul constitutional, presedintele Senatului ne dadea o noua mostra de iresponsabilitate politica prin dceclaratiile facute la receptia organizata cu ocazia Zilei Nationale a Federatiei Ruse. A spune, din pozitia de al doilea om in stat, ca relatiile Romaniei cu Federatia Rusa sunt blocate si ca ar trebui sa sa avem mai multa creativitate in deblocarea dialogului politic dintre cele doua state, reprezinta o grava greseala politica ce pune in dificultate tara noastra. Ii reamintesc domnului Geoana ca relatiile Romaniei cu Federatia Rusa pot fi apreciate ca fiind normale si corecte", se arata in comunicat

Boagiu critica si o declaratie facuta de Victor Ponta la Cluj, vineri, potrivit careia o sansa de redresare economica a Romaniei este relatia cu China.

"Faptul ca aceste declaratii vin in aceeasi zi in carepresedintele oficial al PSD, Victor Ponta, ne oferea solutia-minune de iesire a Romaniei din criza, prin colaborarea tarii noastre cu China, ilustreaza cum vad liderii PSD alternativa la actualul guvern condus de Emil Boc, in cazul improbabil in care motiunea de cenzura va fi validata. Domnul Victor Ponta, in superficialitatea sa politica, nu stie ca relatiile Romaniei cu China sunt excelente si in plina dezvoltare, mai ales in domeniul politic. Probabil ca domnii Mircea Geoana si Victor Ponta, proptiti, din umbra, de sefii informali ai PSD, Adrian Nastase si Ion Iliescu, vor sa ne spuna ca, odata ajunsi la guvernare, ar denunta acordul Romaniei cu FMI si ar indatora, in schimb, tara, Federatiei Ruse si Chinei", se mai arata in comunicat.