Deputatul PDL de Iasi, Daniel Oajdea, va vota pentru motiunea de cenzura a PSD, dupa ce la "dezbaterea"organizata duminica intr-un cinematograf din Iasi, 98 dintre alegatori s-au declarat in favoarea motiunii.

"Demisia nu mi-o dau de nicaieri. Eu pot fi doar demis. In cel mai rau caz, daca plec, voi fi demis. Rolul meu este sa reprezinta corect oamenii', a spus Daniel Oajdea la Realitatea TV.

Iesenii din colegiul deputatului PDL s-au exprimat duminica, prin vot, cum sa voteze alesul lor la motiunea de cenzura: 98 de persoane au spus ca sunt pentru motiune, 47 impotriva, iar 11 s-au abtinut.

Dezbatere cu imbranceli

Pe parcursul intalnirii au avut loc si cateva incidente, mai multi participanti fiind imbranciti de cei cu opinii diferite de-ale lor.

Doi dintre iesenii care au spus ca sunt impotriva motiunii de cenzura au fost agresati de catre cativa participanti la intalnire, care nu au fost de acord cu aceasta idee, pentru aplanarea conflictelor fiind necesara interventia jandarmilor.

Daca la inceputul dezbaterii de la cinematograful Dacia din Iasi au venit aproximativ 200 de persoane, dupa ce au aflat ca vor trebui sa apeleze la votul secret multi au parasit sala.

Cei care au plecat le-au declarat jurnalistilor ca ar fi preferat sa se voteze "la vedere", astfel incat sa fie inlaturate orice suspiciuni de fraudare, informeaza Agerpres..

La inceputul dezbaterii, parlamentarul PDL i-a informat pe participantii la dezbatere ca, in calitate de reprezentant al poporului in Camera, are de ales intre: pastrarea unui Guvern care nu mai prezinta credibilitate in fata populatiei, care desi a promis eliminarea veniturilor exagerat de mari ale persoanelor platite din fonduri publice, inlaturarea clientelei politice, a coruptiei, masuri ferme de reducere a cheltuielilor bugetare nu a luat pana in prezent decat masuri superficiale care sa indica populatia in eroare si motiunea de cenzura sustinuta de PSD si PNL, in opinia deputatului PDL ambele formatiuni avand in comun un singur scop si anume demolarea Guvernului.

"Motiunea nu cuprinde un program coerent asumat de cele doua partide, cu termene clare de executie, care, cel putin teoretic, sa duca la redresarea economica a Romaniei. Cele doua partide au puncte de vedere contradictorii privind unele masuri propuse pentru redresarea economica a Romaniei. In aceste conditii, in calitate de deputat ales uninominal, consider ca este corect sa consult alegatorii inainte de a-mi exprima votul in Parlament", a afirmat deputatul Daniel Oajdea.

Mihaela Popa, presedinte interimar al PDL Iasi: Nu vad niciun act democratic in actiunea lui Daniel Oajdea

Senatorul Mihaela Popa, presedintele interimar al filialei iesene a PDL, a declarat ca nu este reprezentativ esantionul de alegatori care l-au mandatat pe deputatul democrat liberal Daniel Oajdea sa sustina motiunea de cenzura, in conditiile in care la alegerile din 2008 el a primit in Colegiul 9 votul a peste 8.000 de persoane.

"La alegerile din 2008, Daniel Oajdea a fost votat in Colegiul 9 de peste 8.000 de persoane. Duminica, la dezbaterea organizata de colegul meu, doar 98 de persoane au votat ca acesta sa voteze la randul sau pentru motiune. Nu vad niciun act democratic in aceasta actiune. Nu sunt adepta luarilor de masuri emotionale, cu iesiri in strada. Este un moment de criza, un moment de dificultate, nu doar pentru poporul roman. Este un moment in care trebuie sa facem cu totii front comun, in primul rand pentru masurile care trebuie luate de miercuri incolo", a declarat Mihaela Popa, citata de Agerpres.

In opinia sa, "un politician nu poate vota impotriva propriului partid".

Ea a sustinut ca organizatia judeteana Iasi a PDL este solidara cu pachetul de masuri pentru relansarea economica initiat de Guvernul Boc.