Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat ca este convins ca nu se va ajunge la cresterea taxelor si ca Guvernul Emil Boc ar trebui sa plece daca acest lucru se va intampla, transmite Mediafax. Blaga a facut aceste declaratii intr-o emisiune pentru ProTv, care urmeaza sa fie difuzata duminica.

Blaga (PDL) a spus ca nu crede ca motiunea de cenzura are sansa de a fi votata in Parlament. El a afirmat insa ca, in cazul in care aceasta va trece, nu i se pare oportun sa fie atacat votul la Curtea Constitutionala, deoarece Guvernul trebuie sa demonstreze ca se bucura de sustinere parlamentara.

Vasile Blaga s-a declarat convins ca masurile de austeritate vor fi aprobate de Curtea Constitutionala.

Blaga sustine ca a aflat despre situatia dificila in care se afla Romania in ianuarie 2009, marturisind ca ar fi putut fi luate masuri de austeritate inca de la acea data. Acest lucru "insa nu s-a considerat necesar", fapt pe care l-a regretat ulterior, deoarece "Romania se afla in cea mai dificila situatie de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial".

Intrebat in legatura cu posibilitatea de crestere a taxelor, Vasile Blaga a spus ca are convingerea "ca nu se va ajunge la o crestere a taxelor. Cred ca guvernul Boc ar trebui sa plece daca se va ajunge la aplicarea masurii de crestere a taxelor".