Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, luni, ca a solicitat Comisiei juridice a Camerei un punct de vedere in legatura cu votul din plen privind desemnarea lui Valer Dorneanu ca judecator al Curtii Constitutionale. Votul a avut loc saptamana trecuta, Dorneanu, sustinut de PSD, obtinand 161 de voturi, fata de Stefan Minea (sustinut de PDL) - 123 de voturi. Votul nu a fost insa validat de Roberta Anastase pe motiv ca Valer Dorneanu nu a intrunit numarul necesar de voturi (168, adica majoritatea din Camera Deputatilor).

Liderul social-democrat Victor Ponta anuntase, tot luni, ca PSD a inceput procedura de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor, "de excludere temporara de la lucrarile Camerei Deputatilor, dupa ce votul legal pentru ca domnul Valer Dorneanu sa devina judecator al CCR a fost blocat prin vointa abuziva si ilegala a unui presedinte de Camera, gest fara precedent".

"Am sesizat, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, Comisia juridica, solicitand un punct de vedere pe care, ulterior, il voi prezenta plenului. Ii reamintesc domnului Ponta ca la inceputul sedintei am precizat ca, potrivit Constitutiei, numirea judecatorilor CCR se face prin votul majoritatii deputatilor. La momentul cand am facut aceasta precizare in plen, nu a existat niciun fel de contestatie. Ca o concluzie, asistam la incercarea PSD de a politiza CCR si de a pune presiune asupra presedintelui Camerei Deputatilor", a afirmat Roberta Anastase.