Presedintele Traian Basescu va avea, duminica seara, o intalnire informala cu conducerea Partidului Democrat Liberal, potrivit unor surse, citate de televiziunile de stiri. Intalnirea va avea loc cu o zi inainte ca Guvernul Emil Boc sa-si asume raspunderea pe masurile de austeritate in cadrul unei sedinte in Parlament.

La intalnirea ce va avea loc la ora 19 vor participa premierul Boc si grupurile parlamentare ale PDL. Potrivit Mediafax, reuniunea democrat liberalilor va avea loc la Snagov.

Agentia de presa afirma ca presedintele Basescu intentioneaza sa participe la reuniune pentru a le transmite deputatilor si senatorilor democrat liberali ca, daca nu sustin masurile de austeritate si Executivul este demis prin motiune de cenzura, atunci PDL va trebui sa treaca in opozitie.

Executivul se va prezenta in plenul Parlamentului luni dupa-amiaza, urmand ca la ora 16.00 sa-si asume raspunderea pentru primul text de lege, iar la ora 17.00 sa-si angajeze raspunderea pentru al doilea text.

La pachetul de masuri de austeritate au fost depuse 60 de amendamente.

Potrivit Mediafax, care citeaza surse politice, membrii Executivului cauta inca de joi solutii alternative astfel incat sa incerce sa renunte la ideea reducerii pensiilor, in principal a celor mici.

Social-democratul Mircea Geoana a anuntat ca "PSD pregateste, impreuna cu PC si, probabil, si cu cei de la PNL", o motiune de cenzura care ar urma sa fie depusa martea viitoare, "urmand ca in interval de trei zile de la lecturarea acestei motiuni in plenul Camerelor reunite sa aiba loc votul asupra acesteia".