Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat ca social-democratii isi doresc o formula de guvernare cu un premier social-democrat, dar pentru acest lucru este nevoie de o coalitie care sa "asigure si sa garanteze" o guvernare PSD-PNL dupa 2012, transmite Mediafax. Geoana a spus ca raspunsul PSD la masurile anticriza pe care Guvernul le-a anuntat trebuie sa fie demisia Guvernului Emil Boc.

Iata cateva dintre declaratiile lui Mircea Geoana, facute in timpul unei conferinte de presa organizate la Segarcea (Dolj):

  • "Raspunsul politic al PSD trebuie sa fie unul singur: acest Guvern trebuie sa plece si trebuie inlocuit de o formula de guvernare si de un alt mod de guvernare in aceasta tara, bazat pe alianta deja constituita cu prilejul alegerilor prezidentiale trecute intre PSD si PNL. Acest lucru reprezinta alternativa naturala"
  • "PSD isi doreste sa castige clar alegerile viitoare, ca noi consideram ca o formula de guvernare cu prim-ministru social-democrat este o formula buna, da, evident ca PSD isi doreste si isi propune acest lucru. Dar asta nu inseamna ca nu intelegem necesitatea unei coalitii care sa asigure si sa garanteze o guvernare PSD-PNL dupa 2012".
  • "Cine nu intelege ca tot presedintele Basescu va numi viitorul Guvern si viitorul premier, inseamna ca riscam, daca nu avem o formula predictibila de colaborare cu PNL, sa intram intr-un joc in care Basescu sa faca iarasi ce vrea el, indiferent de rezultat. PSD poate castiga cu 40 la suta si te poti trezi cu o majoritate PDL-PNL, pe care Basescu poate s-o moseasca in orice secunda".

Fostul presedinte al PSD a sustinut ca numai o "relatie" politica alaturi de PNL poate garanta "o formula stabila si o guvernare eficienta".