Presedintele PSD, Victor Ponta, respinge ideea unei aliante cu PNL, lansata joi de senatorul Miron Mitrea, argumentand ca "nu trebuie sa facem alianta decat cu noi", relateaza Mediafax.Nici liberalii nu au intampinat cu prea mult entuziasm propunerea lui Mitrea.

Ponta a declarat, la Timisoara, ca tot Miron Mitrea i-a sfatuit in trecut sa faca o alianta cu PDL.

"Tot domnul Mitrea ne-a sfatuit sa facem alianta cu PDL. Acum ne sfatuieste sa facem alianta cu PNL. E o simpla litera diferenta. Eu cred ca nu trebuie sa facem alianta decat cu noi. Si daca cineva vrea sa vina alaturi de noi, sa vina alaturi de noi, pe ideile noastre", a spus Ponta.

El a afirmat ca, indiferent de pret, PSD nu va mai face aliante si nu se va "ruga" de altii sa ajunga la guvernare.

"Indiferent de pret, nu vom face alte aliante, nici nu ne vom ruga de altii sa ne ia la guvernare. Atat timp cat voi fi lider al PSD, ori avem un proiect si ajungem la guvernare cu acel proiect social-democrat, ori ramanem in opozitie", a mentionat Ponta.

Aceeasi idee a fost exprimata de mai multi lideri social-democrati. Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, a considerat prematura o astfel de discutie.

"Nu este nicio noutate in privinta unor astfel de discutii, legate de o alianta. Sunt discutii informale, purtate pana acum. Eu cred ca si UDMR ar trebui sa se mai gandeasca serios daca mai cautioneaza dezastrul acestei guvernari, la fel cum ar trebui sa se gandeasca si Partidul Conservator. Si eu am mai zis, si Victor Ponta a mai spus, despre ideea unei opozitii unite pentru a incerca, impreuna cu populatia, sa ne gandim serios cum stopam aceste abuzuri", a declarat Dragnea.

Ideea unei Aliante pentru Salvarea Romaniei nu a starnit prea mult entuziasm nici in PNL.

Vicepresedintele liberal Mihai Voicu crede si el ca o alianta intre PSD si PNL este prematura, iar necesitatea inlaturarii regimului lui Traian Basescu nu este "deocamdata" suficienta pentru incheierea unei astfel de aliante intre cele doua formatiuni, intre care exista mai mult deosebiri decat asemanari.

"O alianta se construieste, in general, pe baza unor asemanari si nu pe baza unor deosebiri, or, cel putin acum, in toiul celei mai importante dezbateri, respectiv dezbaterea economica, noi constatam ca nu avem foarte multe deosebiri fata de PSD, pentru ca doar necesitatea, altfel extrem de importanta de a inlatura de la putere regimul Basescu nu este suficienta deocamdata pentru a amenaja, ca sa spun asa, diferentele de abordare pe care le avem. Asa ca momentan, in opinia mea, chestiunea nu este de actualitate, e prematura", a declarat Mihai Voicu, purtator de cuvant al PNL, citat de Agerpres.

Miron Mitrea a propus PSD si PNL constituirea Aliantei pentru Salvarea Romaniei, o alianta politica inregistrata la tribunal, cu candidati comuni la algerile locale din 2012 sau in eventualitatea unor alegeri anticipate.

"Politicienii responsabili din PSD si PNL trebuie sa inteleaga ca este datoria lor fata de aceasta tara sa construiasca o alternativa solida la actuala Putere. Eu cred ca solutia este constituirea unei Aliante pentru Salvarea Romaniei", a afirmat fostul secretar general al partidului, pe blogul lui.