Comisia juridica a Camerei Deputatilor a acordat, miercuri, in unanimitate, aviz favorabil pentru Valer Dorneanu - sustinut de PSD - si Mircea Stefan Minea - sustinut de PDL - pentru ocuparea posturilor de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, anunta Agerpres. Decizia finala urmeaza sa fie luata de plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii din Comisia juridica i-au audiat joi pe Valer Dorneanu si Stefan Mircea Minea pentru unul dintre posturile de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) care urmeaza a fi vacantate in luna iunie.

Valer Dorneanu a fost propus de grupul PSD+PC de la Camera, iar Stefan Minea - de grupul PDL. Cele doua candidaturi au fost depuse pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala pentru care Camera Deputatilor trebuie sa faca nominalizarea.

Mandatele a trei judecatori ai CCR expira in 2010, doi dintre acestia fiind desemnati de Parlament, celalalt fiind desemnat de seful statului.

Presedintele Curtii, Ioan Vida, are 63 de ani si a fost numit la Curte de Camera Deputatilor, in 2001, pentru un mandat de noua ani, fiind propus de PD si sustinut la acel moment si de PDSR (actual PSD), PNL si UDMR.

Nicolae Cochinescu, in varsta de 69 de ani, a fost numit judecator de Senat in 2001, la propunerea PDSR, pentru un mandat de 9 ani.

Petre Lazaroiu are 56 de ani si a fost numit judecator al Curtii Constitutionale de catre presedintele Traian Basescu in 2008, pentru un mandat care expira in 2010, intrucat el a preluat mandatul ramas vacant in urma decesului lui Petre Ninos