Partidul Democrat Liberal va pierde voturi pe termen scurt, din cauza planului de masuri anti-criza, a declarat, la RFI, deputatul PDL Sever Voinescu, care precizeaza insa ca, pe termen mediu si lung, democrat liberalii vor avea de castigat, daca deciziile Guvernului vor da roade.

"Eu sunt absolut convins ca, pe termen scurt, PDL va pierde voturi. Pe de alta parte, sunt ferm convins ca in masura in care aceste masuri isi vor vadi efectul benefic pe termen mediu si pe termen lung, PDL nu doar ca va recupera acele voturi, dar se va consolida ca probabil cel mai responsabil si solid partid din Romania. Evident, pe termen scurt, pierderea este de neoprit", apreciaza parlamentarul democrat-liberal.

Partidul Social Democrat urmeaza sa depuna o motiune de cenzura, dupa ce Guvernul isi asuma raspunderea in fata Parlamentului asupra planului de austeritate. Liberalii au anuntat ca vor sustine demersul, chiar daca nu vor fi de acord cu tot ce va scrie in motiune.

Opozitia mai are nevoie de 24 de voturi pentru ca documentul sa fie adoptat de catre Legislativ, caz in care Guvernul ar fi demis.

Sever Voinescu sustine ca nu este ingrijorat de o eventuala tradare a unor membri din UNPR sau UDMR: "Nu am nici un semnal care sa ma ingrijoreze in privinta pozitiei UDMR sau a UNPR sau a celorlalti parlamentari care sustin in acest moment Guvernul. Sigur ca sunt decizii foarte greu de luat si sigur ca pana la urma totul ramane la constiinta fiecarui parlamentar, fiecarui deputat, dar daca vorbim despre pozitii politice ale formatiunilor politice, ale grupurilor politice, atunci nu sunt ingrijorat din perspectiva asta".

Voinescu spune ca e o chestiune "de bun simt" sa intelegi ca mediul privat nu poate sustine sistemul public, fara o ajustare a acestuia din urma. "Cam toata lumea intelege ca e aberant sa traim intr-o lume in care foarte putini - cei din privat - sustin pe foarte multi, iar cei foarte multi au salarii mult mai mari decat cei foarte putini. Aici deja cred ca e o chestiune de bun simt. In chestiunea pensiilor, insa, da, acolo sunt sensibilitati, e o presiune reala pe care fiecare parlamentar o simte din colegiul lui in primul rand", conchide Sever Voinescu.