Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, aflat in arest la Penitenciarul Colibasi, si-a anuntat joi intentia de a demisiona din functia de primar, dar si din cea de presedinte al PDL Craiova, daca acest lucru ii va permite sa fie judecat in stare de libertate, relateaza Mediafax.

Florin Lobda, consilier de imagine al lui Antonie Solomon, a declarat ca primarul suspendat al Craiovei si-a anuntat, joi dimineata, avocatii si familia despre intentia de a demisiona din functia de primar al Craiovei si din cea de presedinte al filialei municipale PDL Craiova.

"Ma consider nevinovat in acest caz si nu stiu de ce sunt inchis in continuare daca nu am facut nimic rau in comunitatea pe care am condus-o pana acum. Nu ma consider un pericol social si sunt dispus sa renunt la functia de primar ales al Craiovei, functie de care magistratii se leaga atunci cand spun ca as putea influenta martorii din dosar in calitate de edil. Daca se considera ca aceasta functie ma tine inchis, imi voi da demisia pentru ca vreau sa fiu judecat in libertate", a declarat Antonie Solomon in prezenta avocatului sau Sebastian Radulescu, informeaza un comunicat transmis de consilierul Florin Lobda.

Tribunalul Arges urmeaza sa judece, in 8 iunie, o noua cerere de eliberare sub control judiciar depusa de avocatii lui Antonie Solomon, in aceeasi zi urmand sa se desfasoare si procesul pe fond in care primarul suspendat al Craiovei este judecat pentru luare de mita in forma continuata.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. In 10 martie, Solomon a fost suspendat din functia de primar, dupa ce prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul in acest sens.

Solomon este acuzat de primirea unei mite de 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.