Deputatii au amanat, marti seara, votul asupra motiunii simple impotriva ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru sesiunea de vot final de miercuri, care va avea loc de la ora 12.30, informeaza Agerpres.

Motiunea simpla a fost prezentata de deputatul social-democrat Antohi Gheorghe.

Ministrul Agriculturii a recunoscut in plenul Camerei Deputatilor ca temele motiunii pleaca de la realitatile sectorului agricol romanesc si de la problemele acumulate in decursul ultimilor 20 de ani, dar pentru care nu s-au gasit niciodata solutii adecvate.

"Daca, intr-adevar, ati asteptat de la mine, ca ministru, sa rezolv toate aceste probleme in cinci luni de mandat, va spun ca niciun ministru nu le poate rezolva intr-un timp atat de scurt, mai ales in contextul economico-financiar actual", a spus Dumitru.

Pe de alta parte, deputatul Aliantei PSD+PC Viorel Stefan i-a indemnat pe parlamentari sa voteze motiunea simpla, aratand ca adoptarea acesteia nu va duce la demiterea ministrului, ci la o "privire mai atenta a Guvernului asupra acestui domeniu".

In schimb, deputatul UDMR Kelemen Atilla a declarat ca Uniunea nu va vota motiunea simpla asupra agriculturii, aratand ca problemele acestui domeniu nu vor fi rezolvate prin astfel de documente "pompoase".

Si PNL a aratat ca va vota motiunea simpla privind agricultura si a cerut Guvernului sa isi revizuiasca pozitia "fata de agricultura Romaniei si fata de taranul roman", a afirmat liberalul Eugen Nicolaescu.

Mai mult independentul Gheorghe Zoicas si-a exprimat marti regretul ca i-a dat votul de investitura ministrului Agriculturii, Mihai Dumitru, si i-a transmis acestuia ca nu ar mai trebui sa stea alaturi de Laszlo Borbely si Elena Udrea si, in consecinta, sa-si prezinte demisia.