Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca va solicita in cadrul Biroului Permanent National al PDL desfiintarea Companiei Nationale de Investitii aflata in subordinea ministerului. Udrea a anuntat ca va cere, de asemenea, ca partidul se la impuna membrilor sai sa aleaga intre functiile publice si afacerile proprii.

"Am decis ca astazi in Biroul Permanent National sa solicit biroului sa ceara tuturor membrilor de partid sa opteze intre afaceri si functiile publice pe care le ocupa", a declarat ministrul.

Udrea a adaugat ca va solicita de asemenea "desfiintarea Companiei nationale de investitii pentru a elimina suspiciuni fata de cheltuirea banului public." Ministrul a justificat propunerile prin faptul ca politicienii trebuie sa arate solidarite cu populatia.

"Toti politicienii ar trebui sa renunte la contractele cu CNI, altfel voi desfiinta personal aceste contracte," a avertizat Udrea.

Ministrul a precizat ca CNI urma sa fie restructurata azi daca nu s-ar fi desfiintat, iar 50 dintre cei 150 de angajati ai institutiei vor fi disponibilizati.

Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale precum si construirea si reabilitarea de asezaminte culturale.

Ministrul a declarat ca toate santierele aflate in lucru la acest moment, deschise dinainte de 2010, vor fi preluate de directia de investitii din cadrul ministerului. Udrea a precizat ca programele de constructie de bazine de inot si de patinoare in mediul rural au fost inchise, iar constructiile de sali de sport au fost limitate, in sensul ca niciuna nu a fost demarata in 2010.

In ceea ce priveste reducerea cheltuielilor publice din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Udrea a precizat ca a decis reducerea cheltuielilor cu parcul auto, carburanti, telefonie, urmand ca suma economisita sa fie directionata catre programele de reabilitarea drumurilor.