Presedintele Traian Basescu va avea marti, de la ora 12,00, consultari cu grupurile parlamentare din coalitia de guvernare.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, consultarile vor avea loc la Palatul Parlamentului, dupa cum urmeaza: de la ora 12,00 - cu grupul Partidului Democrat Liberal, de la ora 14,00 - grupul UDMR, de la ora 15,00 - cu parlamentarii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, ora 20,00 - cu grupul minoritatilor nationale.

Seful statului a avut si joia trecuta o intalnire similara cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare care sustin coalitia de guvernare.

La intalnirea de joia trecuta au participat presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Marko Bela, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Marian Sarbu, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, precum si alti reprezentanti ai partidelor si grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare.

Potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele Traian Basescu a solicitat, saptamana trecuta, Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de Executiv.