Motiunea de cenzura a PSD risca sa nu adune voturile parlamentarilor opozitiei, "daca PSD va intelege ca in mod demagogic sa inceapa iar cu teoriile stangiste in corpul acestei motiuni", sustine liderul liberal Crin Antonescu, citat de Antena 3.

"Social-democratii nu doresc sa construim impreuna aceasta motiune de cenzura, o contruiesc cu sindicatele. Pana aici nu e nici o problema problema. Ea poate fi regasita in alta parte. Daca PSD va intelege ca in mod demagogic sa inceapa iar cu teoriile stangiste in corpul acestei motiuni va da astfel o sansa de eschiva unor parlaemtari care altfel ar fi votat motiunea de cenzura", a afirmat Crin Antonescu, la aniversarea a 135 de ani de la infiintarea PNL.

La randul sau, vicepresedintele liberal Varujan Vosganian a anuntat ca PNL ia in calcul redactarea propriului punct de vedere si prezentarea lui in timpul dezbaterii motiunii de cenzura social-democrate.

Crin Antonescu a mai adaugat ca liberalii nu sunt dispusi sa sustina decat un Guvern de tehnocrati, condus de un premier "de a carui independenta politica sa nu se poata indoi".

PSD a anuntat ca urmeaza sa depuna in Parlament o motiune de cenzura impotriva Guvernului indata ce Executivul isi va asuma raspunderea pentru planul de masuri de austeritate.

Ludovic Orban anuntase, insa, saptamana trecuta, ca parlamentarii PNL vor vota motiunea de cenzura a PSD.