Presedintele Traian Basescu are programata, marti, o noua intalnire cu reprezentantii grupurilor parlamentare care sustin actuala guvernare, pentru a discuta despre planul de masuri de austeritate propus de Executiv, anunta Agerpres.

Seful statului a avut si joia trecuta o intalnire similara cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare care sustin coalitia de guvernare.

"Presedintele va avea in cursul zilei de marti intalniri cu grupurile parlamentare - nu stiu daca si ale opozitiei - dar, categoric, ale zonei care sustine puterea si urmeaza ca in toate aceste intalniri sa se gaseasca chestiunile de reglaj fin al masurilor de care vorbim acum", a declarat atunci deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.

La intalnirea de joia trecuta au participat presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Marko Bela, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Marian Sarbu, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, precum si alti reprezentanti ai partidelor si grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare.

Potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele Traian Basescu a solicitat, saptamana trecuta, Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de Executiv.

"Seful statului a adresat reprezentantilor coalitiei de guvernare solicitarea de a asigura transparenta in ceea ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public. De asemenea, presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de catre Guvern", preciza comunicatul de presa difuzat dupa intalnirea de joia trecuta cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare.