PNL incearca sa se delimiteze foarte clar de PSD, deoarece programul economic al social-democratilor poate provoca un "dezastru", a declarat la RFI vice-presedintele Partidului National Liberal, Romeo Stavarache. "Incercam sa ne departam foarte clar de PSD, care ati vazut ca are un program populist si uneori chiar care din punctul meu de vedere poate duce Romania intr-un dezastru", a precizat Stavarache.

Descarca fisierul audio in format MP3

Primarul Bacaului a spus ca daca Guvernul isi asuma raspunderea pe planul de masuri anti-criza, convenit cu Fondul Monetar International, PNL va depune o motiune de cenzura: "Noi votam impotriva a tot ceea ce inseamna taieri de salarii. Asta am spus-o foarte clar. Asumarea raspunderii inseamna motiune la acest lucru. Deci este clar ca daca-si asuma raspunderea in Parlament, noi votam impotriva acestei masuri, impotriva asumarii. Deci n-avem treaba cu PSD-ul. Noi avem propriul program. PSD vrea sa mareasca taxele si impozitele, vrea cota progresiva si asa mai departe".

Intrebat cum comenteaza faptul ca nici social-democratii nu sunt de acord cu anumite puncte din programul economic liberal, cum ar fi mentinerea cotei unice de impozitare, Romeo Stavarache a raspuns: "Nici n-au cum sa fie de acord, ca ei sunt socialisti si vor sa imparta ceea ce n-au. Intai sa-mparta si apoi daca eventual mai ramane ceva, sa-si dea lor".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat recent pozitia PSD impotriva cotei unice, afirmand ca, prin aceasta atitudine, social-democratii se plaseaza impotriva profitului si ofera in schimb "varianta electoralista" a impozitului progresiv. "Nu inteleg cum PSD, presedintele partidului, domnul Ponta, vor sa raspunda nevoii de crestere economica, de stimulare a sectorului privat din economie atata vreme cat culpabilizeaza profitul si cat in acest moment, in care noi consideram ca trebuie sa stimulam investitorii, intreprinzatorii, mediul privat, dansii se napustesc din nou cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca aceasta initiativa", a afirmat Antonescu.

Reactionand la declaratiile lui Antonescu, presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat ca PNL si liderul acestuia sunt intr-o situatie delicata, deoarece este greu sa il critice pe Traian Basescu si sa propuna cu acelasi tip de masuri.