Liderul grupului minoritatilor nationale din Parlament, deputatul Varujan Pambuccian, a propus, luni, in Biroul Permanent al Camerei, constituirea unui Parlament virtual, pentru reducerea cheltuielilor: "Probabil, pentru Romania este mult prea devreme, dar cine stie? Ganditi-va cat de multe cheltuieli s-ar putea reduce in felul acesta. Stiu ca dumneavoastra (presei - n. red.) nu v-ar conveni ca nu ne-ati mai avea la indemana asa usor, dar practic foarte multe cheltuieli s-ar duce in jos. Cred ca am putea vorbi de 70 - 80% reduceri daca am face asa ceva", a afirmat el, citat de Agerpres.

Liderul grupului minoritatilor sustine ca un Parlament virtual ar fi o solutie mai buna si pentru economisirea timpului personal al parlamentarilor, iar comunicarea ar fi "mai rapida".

El a mai marturist ca a facut aceasta propunere pentru ca initiativele sale au reusit in doua feluri: "fie imediat, fie dupa foarte mult timp, insistand asupra lor. Dar eu cred ca lumea intreaga merge in directia aceasta si ca, mai devreme sau mai tarziu, o sa se intample si la noi".

Propunerea lui Varujan Pambuccian a venit in contextul in care Biroul Permanent a discutat, in sedinta de luni, despre variantele de reducere a cheltuielilor Camerei Deputatilor, urmand ca secretarul general sa intocmeasca, pana miercuri, un raport in acest sens.

In cadrul sedintei, social-democratul Adrian Nastase a propus ca parlamentarii "sa intre in concediu timp de 7 luni".