Vicepresedintele PDL Raluca Turcan anunta, intr-o postare pe blog, ca va sesiza Curtea de Conturi si DNA cu privire la situatia din TVR. Ea afirma ca in institutie se atribuie contracte fara licitatie, spargandu-se in sume mai mici achizitii de multe sute de mii de euro.

"Mircea Geoana, cel care invoca o asa-numita politizare mascata a TVR cu ajutorul ONG-urilor, vadeste o lectura cu totul ciudata a noului proiect de lege. Probabil ca asta e mentalitatea lui; la urma-urmei, el a facut deja pasi mari in anexarea TVR la PSD pe vremea cand se straduia sa devina presedintele Romaniei. Pare ca pentru PSD ar fi mai bine ca legea sa ramana neschimbata. Cine stie, poate ca spera intr-o iluzorie revenire la putere si vrea sa mentina TVR drept o goarna de partid, iar implicarea ONG-urilor le-ar spulbera planurile", scrie Turcan.

Ea apreciaza ca, din pacate, la TVR se intampla acum "lucruri grave".

"Se atribuie contracte fara licitatie, spargandu-se in sume mai mici achizitii de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administratie. Se foloseste pretextul ca acum nu mai exista Consiliu de Administratie, dar realitatea ramane aceea ca banii publici sunt dati direct - posibil unei clientele ramasa agatata de TVR. De aceea voi sesiza Curtea de Conturi si DNA, pentru a impiedica orice tentativa a lui Alexandru Sassu de a-si bate joc de banul public", scrie Turcan.

De asemenea, ea considera ca este nevoie ca Alexandru Sassu sa fie indepartat "rapid si complet din TVR".

"Sustin in continuare principiul depolitizarii conducerilor SRTV si SRR, insa gravitatea situatiei din TVR necesita fie numirea unui director interimar (cu mandat determinat, pana iese noua lege), fie numirea rapida a unui Consiliu de Administratie pe vechea lege. Intre timp, procesul elaborarii noii legi poate sa continue si sa se concretizeze la o data pe care o vom agrea in Parlament. Daca opozitia doreste - «cu buna credinta» - un ragaz pentru discutii cat mai aprofundate, cat mai temeinice, sunt absolut de acord, cu conditia ca intre timp jefuirea banului public sa fie oprita", scrie Turcan.